int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



3.12.2014 Slovensko - Maďarsko - Mátészalkal

Vyjíždíme z čerstva v devět hodin… dříve jsme to zkrátka nestihli. Ona je to docela hoňka, snídaně, umýt nádobí, vše uklidit, vypucovat koberce, desetkrát projít všechny skříňky jestli jsou opravdu zavřené a stejně se aspoň jedna, potvora, za jízdy otevře a nejlépe vysype svůj obsah na zem za skvělého rachotu. Naštěstí máme vše plastové a nehrozí, že budu uklízet hromadu střepů.  Máme to kousek do Levoče. Krásné město zapsané jako památka UNESCO.  Zaparkovali jsme Flíčka kousek od centra a jdeme na procházku. Historická část je opravdu moc krásná. 

Hned za Levočou je Spišský hrad, další památka UNESCO. Dneska už je bohužel zavřená, už je mimo sezonu a tak máme smůlu a prohlídka se nekoná.  I tak je tam velmi krásně a je tam perfektní parkoviště, které jsme zanesli do Parkovací karty. Výhled a panorama je kouzelné. Jen škoda, že je už hodně zima a tak je to vše děsně studené. S toulavou kočkou jsme se podělili o oběd a už byl čas jet dál.

V Maďarsku je oproti nám skvělé počasí, sice pod mrakem, ale báječných 10°C paráda. Hlavně je skoro sucho, ale jelikož bohužel dost pospícháme, zase si kupujeme dálniční známku.  Nemáme čas objíždět placené úseky a courat se po venkově. Musíme honem do tepla, nebo nás zima sežere za živa. Plyn je dost drahý a při teplotách kolem nuly musíme hodně topit. 

Jelikož nejsme stále na internetu, museli jsme přejít na mapu, kterou používal Zdenda v práci při navigaci. Není tak hezká, ale funguje. 

                  Dnešní trasa 303 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ