int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



6.12.2014 Rumunsko

Jedeme dál Rumunskem. Cesta ubíhá děsně pomalu. Rumunsko je pro mne plné protikladů. Nesmírná chudoba a na druhé straně honosnost nových domů a poslední modely těch nejdražších značek aut.  Je to jako všude jinde ve východním bloku. Chudoba je zastoupená v mnohem větší míře než to bohatství. Povozy tažené koňmi a osli jsou předjížděný dvoumilionovým Audi. Polorozpadlé baráčky, kterých je celá vesnice a několik patrových vil. Ale super vil. Pan Werich měl krásnou repliku ,  „ vila na první pohled hlásala, že majitel měl víc peněz jak vkusu „ .

Byli jsme na nákupu v Kauflandu. Potřebovali jsme jen chleba a při té příležitosti jsme koupili pár dobrot. Výbornou klobásu, plato vajec, trochu zeleniny a hlavně ten chleba. Ceny jsou totožné jako u nás. Jen bych řekla, že výběr v zelenině, masu a uzeninách je větší a připadlo mě, že zelenina je hezčí a pěknější cenově naprosto srovnatelná. Koupili jsme moc pěkné mandarinky za 13 Kč / kg a plato vajec za necelých 30 Kč. To jen pro srovnání. 

                                         Calati

Město Galati, tak tady dneska spíme. Je to opět město plné protikladů. Socialistické paneláky nesmírně omšelé a prastaré, jakoby lidem co v nich bydlí vůbec nezáleželo v čem bydlí, respektivě jak vypadá to v čem bydlí a před domem jim stojí velmi drahá auta. Bordel, nepořádek, špína a na ulici perfektně oblečený lidi. A samo sebou spousta žebrajících psů. Musím říct, že psy nejsou vyhladovělý a zubožený. Lidi je asi dost krmí, ale stále žebrají. To mají v genech. Pes s plnou miskou si jde taky do kuchyně něco dobrého vyžebrat a může být nacpaný k prasknutí. Ale je to takový smutný pohled.

Vedle Kauflandu je obrovský obchod s elektronikou a my si tam jdeme koupit repráčky k MP3. Máme spoustu mluveného slova, her a povídání a nemůžeme večer poslouchat. Autorádio je moc ve předu a abychom ho slyšeli z ložnice, tak musí být hodně nahlas. O jedny sluchátka se nemůžeme přetahovat, tak zvítězil nápad ještě dokoupit repráčky k posteli. MP3 se za noc vybije, ráno ji dáme do nabíječky a večer můžeme poslouchat dál. Stejně jsme tak utahaný, že slyšíme pár vět a spíme jako dudci. 

                                            Dnešní trasa je 258 km 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ