int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 16.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



7.12.2014 Rumunsko

Trocha místní architektury. Krajské město Galati rok 2014 počet obyvatel cca 300 tisíc. Prameny se rozcházejí. 

Dneska se taky chystáme doplnit plyn a naftu. S plynem jsme zvědavý kolik jsme vlastně zvládli protopit za týden. Ceny jsou plus minus stejné jako u nás. Samozřejmě se benzinky liší a nejdražší nafta je na malých městech. Tankujeme plyn 23,4 litrů za 2,99 Lei. Za týden jsme protopili a provařili 455,- Kč. Plyn nám taky hřeje vodu na sprchování.  

                                              Dunaj

Přejezd mostu přes Dunaj. Opět jedno překvapení. V Rumunsku máme dálniční známku s tím, že platí jen pro těch pár dálnic a spíše preventivně. Tady totiž i okreska má statut placené silnice a najednou na silnici, která se podobá trase Benešov – Vlašim je značka, placený úsek a samosebou kousek dál číhající policista. Most přes Dunaj je taky jedno velké překvapení.  Dunaj je mohutná řeka, ale z její krásy a monumentality jsme nic neměli. Pršelo a je mlhavo…. Takže ani fotky nejsou nic moc. No a na konci mostu…… ejhle kdo by to řekl, platidlo. Bingo. Nevarováni, neupozorněni a hned platíme sice 11,- Lei, ale platíme.

Kupujeme naftu u Lukoilu. Jeví se nám jako nejlevnější. Tankujeme jenom 35,5 l za 5.62 Lei /l = 1300,-Kč. Zdenda chce ještě počkat za Constantu na Bulharské hranice. Domnívá se, že bychom tam mohli natankovat plnou nádrž levněji.

 Opět po tmě příjezd do Constanty.

                              Dnešní trasa je 225 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ