int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



12.12.2014 Turecko

Včera jsme zůstali celý den na parkovišti v Gumusyace. Stále jsme měli velmi slušný internet a tak se Zdenda postil do opravy souborů, fotek v našich stránkách. Jelikož jsme si ze začátku vůbec neuměli představit, jak budou soubory v galerii fungovat, tak jsme je do stránek nahrávali a nahrávali a pomalu jsme se v tom zmatku už ani nevyznali. Tak Zdenda navrhl řazení a jednotlivé kategorie, ale znamenalo to, fotky vyndat ze stránek, přenést je do počítače a pak znova vložit do patřičné kategorie a nahrát do stránky. Pekelná práce, ale už to máme učesané a vyznáme se v tom.  Dělali jsme na tom celý den. Večer už majiteli internetového připojení došla s námi trpělivost a tak nám ho vypnul. Fajn, stejně jsme už té práce s fotkami měli plné zuby. Ráno jsme vystartovali stále směr Istanbul a cestou jsme měli malebné městečko Silivri. Podařilo se nám zastavit přímo u pobřežní promenády a tak jsme se vydali do města.

                                                  Přístav

Viděli  jsme naprosto neskutečnou věc, jak psí smečka loví v moři mořské ptáky.  Moře u promenády je dost daleko od břehu velmi mělké a skutečně se jim během chvíle podařilo ulovit černou potápku. Jeden si ji odnesl ke břehu a schoval mezi kameny. Ovšem u restaurací a domů jsou velké mísy s granulemi a vodou. Dokonce někde měli  kolík v zemi a k němu přidělané dvě misky, jedna pro kočky a jedna pro psy. Samo sebou, doplněné pěkným obrázkem kočky a pejska. Škoda, že jsem to nevyfotila.... teď mě to mrzí. Tak příště.

                                                     A je uloveno

Konečně jsme ve městě koupili báječný bochník chleba za 2 Tl - 20 Kč. Než jsem nakoupila pomeranče, tak Zdenda z něj na chodníku snědl 1/4.  Je vynikající. Čerstvě upečený. Ta prodejna byla zase spojená s pecí a chleba co vyndali z pece, hned dali do regálu na prodej.... Pěkně vykynutý chleba.... žádná zmražená hmota. Dobrota. Hledali jsme místo s internetem, ale nedařilo se. Nakonec jsme zaparkovali u další benzinky a na dotaz po internetu nám dali heslo a už jsme zase zadarmo připojený. Internet mají všichni zabezpečený, ale na požádání bez problémů dají heslo. Skvělé. Uvidíme jak to bude fungovat dál.

Naše rada z dnešního dne ...... nebát se říct si o přístupové heslo na internet. Bez problému ho dají.

                                                             Stáří

 Zdenda konečně dodělal fotky na stránkách, ještě jsme kontrolovali chybějící místa a špatně zobrazené fotky. Já jsem udělala večeři a díky vynikajícímu chlebu, byla dneska studená mísa.... vajíčka s cibulkou, sýr, klobása, rajče a paprika a CHLEBA s máslíčkem. Jako zákusek pomeranče a mandarinky.  Za chvíli jdeme do hajánek a zítra snad už dorazíme do Istanbulu. Zdenda je odvaha a plánuje dojet až do Starého města. Rádi bychom v Istanbulu zůstali několik dnů. Konečně, konečně nikam nepospícháme a můžeme si vše prohlédnout v klidu a v pohodě. Počasí  není nic moc, ale zítra podle předpovědi se má počasí umoudřit a bude svítit sluníčko. Pokud se opravdu odváží vysvitnout, konečně by mohlo být lépe.  Dneska bylo okolo 9° C . V noci topíme jen něco mezi 1-2 stupněm na 7 st. nastavení, tak jen vlažíme a stejně je nám dost teplo. Na 3st se nedá spát. Auto je opravdu perfektně odizolované a dvojitá podlaha taky dělá své. Ovšem na noc zatahujeme všechny rolety, aby teplo zbytečně neunikalo.  Právě jsem dopila skvělý mošt z Chmelné, který jsem mlsala ledový z lednice po skleničkách,Zdenda už je taky skoro hotový na stránkách, dáme si večerní sprchu a jdeme spát.  Máme nahrané Toulky českou minulostí, celkem 980 dílů. Jsme na 48 dílu u Krále Václava a jeho babičky Ludmily.  Moc hezky namluveno, doporučuji. Vydané knižně a v Českém rozhlase na ČRo 2 stále vysílají nové díly. Nedávno oslavili tisící díl. Posloucháme před spaním každý večer pár dílů.  

Zítra bude SLUNÍČKO !!!!!!  

                                               Dnešní trasa je 45 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ