int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



22.12.2014 Turecko - Tayyar

Ráno jedeme dál a hned míjíme městečko Tayyar. Zase tu mají, jak jinak, podél moře park se vším. Toaletami po 200m hřiště, cvičiště a všude je možnost nabrat vodu. Zůstáváme tady, je sluníčko a tak si užíváme pohodičky.  Na sluníčku je skoro 20°C a to je paráda.

Moře má svých krásných ( podle odhadu ) 10 – 12 °C a tak jsme neodolali a huply do zpěněných vln oceánu a mohutnými tempy zdolávali první kilometry průzračného moře.

 

Teď nevím, kdo je kdo, ale stejně je to jedno, protože my to nejsme . 

Koukli jsme jedním okem do městečka, nakoupili pár drobností. Rajčata byly dražší, necelý 2TL. Vyšší cena je k maličkým rajčátkům níže.

Už nám došla trpělivost s permanentním sháněním internetového připojení, zítra vlítneme do Vodafonu a koupíme si tu jejich sim kartu a rovnou si jí necháme nabít.

 

Dneska se u nás zastavili dvě policejní auta a jedno auto měšťáků.  Měšťáci se zeptali, odkud jsme a jak se máme. První policejní auto dopoledne jen zpomalilo a dlouze si nás prohlédli. Ovšem k večeru přijelo další, zaklepali na dveře a chtěli vědět, kdo jsme a chtěli naše pasy. Vyptávali se, jak jsme tady dlouho a jestli nemáme nějaký problém a jestli jsme v pořádku. Kdybychom měli nějaký problém, tak nám policista napsal telefon na jejich stanici a že máme hned volat. Ujistili nás, že se stáním je vše v pohodě a můžeme tu být, jak dlouho budeme potřebovat, jen měli starost, aby bylo s námi vše ok. Ještě chyběla uvítací komise a pohoštění na přivítanou. Spadla nám brada a když zavřeli dveře od auta, zamávali, tak jsme na sebe se Zdendou jen nevěřícně koukali. To snad není pravda. Místní policie se zajímá a stará o to, abychom byli v bezpečí a jestli je vše s námi v pořádku a něco nepotřebujeme. 

Večerní procházka po osvětleném nábřeží je příjemná.

Pro více postřehů z Turecka přejděte prosím na RPC Turecko. 

Dnešní cesta je 18 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ