int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



24.12.2014 Turecko - Golcuk

Máme naše první vánoce, které jsme  mimo domov  a mimo naší báječnou českou kotlinku. Naštěstí jsme v islámské státě a tady vánoce moc neřeší. Vlastně vůbec. Skoro nikde není vánoční výzdoba, a tak nám není až tolik smutno. Turkové mají dneska normální pracovní den a obchody jsou poloprázdný, klasický běžný den. Z Izmitu jsme přejeli do mrňavého městečka a procházkou jsme se octli, jak jinak, na dalším tržišti.

A opět jsme neodolali a odešli s porcí čerstvé zeleniny a ovoce.  Krásné zelené papriky, podobné kozím rohům za 1 TL a zase mandarinky taky za 1 TL. Ty tady jíme na kila. Jsou slaďoučké a čerstvé. K obědu jsem uvařila kuřecí prsa na paprice.  Spíše papričky s kuřecím prsem a brambůrek. Tady už mají brambory krásné a moc dobré.

Jsou, ale trochu dražší než u nás. Okolo 1,5 TL. Dneska je krásně, jen na trička. Musí být okolo 18 °C, paráda.

Našli jsme hezké místo na nábřeží a plánujeme tady zůstat alespoň jeden až dva dny. Moře nám šplouchá u domečku a je nám dobře. Vody máme dost a podle předpovědi by mělo být zítra zase hezky.

Doufám, že vyndáme křesílka a budeme relaxovat na sluníčku.

Večer si pouštíme pohádky, zapálila jsem svíčky a udělali jsme si takovou jinou vánoční pohodu.  Parkování na divoko je tady dost v pohodě. Dá se hezky stát u pobřeží a na cestě do Troje je dost parkovacích míst, kde se dá odpočinout a připravit na další cestu. Dneska provedu druhý pokus pečení v remosce jen na solární panely. První pokus dopadl katastrofálně, hořce jsem si poplakala v deníčku. Dneska budu péct perník. 

Dnešní trasa je 30 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ