int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



25.12.2014 Turecko - Karamurcel

Ráno odjíždíme z pěkného místa, vypadá to, že na našem stání za chvíli vyroste tržnice. Zbudil nás první trhovec se sýry. Odjíždíme jen o kousek dál a po obědě se přemísťujeme na další krásnou nábřežní  pěší zónu.  Máme krásné místo a jestli bude hezky, určitě tady pár dnů vydržíme.  Hned nás přivítali skákající delfíni.

 

Hejno delfínů se různě předvádělo a bylo to moc krásné. Nikdy jsem takhle delfíny neviděla. No a sotva se ztratili, objevila se ponorka. 

Normálně jsme viděli proplouvat ponorku. Byl jí teda vidět kousek a uprostřed zálivu, ale pokusila jsem se ji vyfotit. Cestou, když jsme jeli sem, jsme míjeli velkou vojenskou základnu a ta ponorka si to hasila tím směrem. Ještě tady křižuje velká vojenská loď, ale bohužel si to šněruje přímo naproti nám. Tak vidíme jen hodně vzdálenou siluetu.  Kousíček je příjemné městečko, kde si Zdenda konečně koupil svůj vysněný prut. Už jsme ho sháněli dříve, ale všude měli jen velké, dlouhé pruty a Zdenda potřeboval prut , jak říká, na pytlačku. Tady chytají všichni, jak se jim zlíbí, ale v Evropě to nebude tak jednoduché, tak prý musí být proutek malý a skladný.  Tak má prut a ještě jsme obhlíželi ryby, které tady prodávají, a já si vybírala, co by měl chytnout.  Ještě dokoupit chleba. No, oni to jsou spíše takové veky než chleba, ale vynikající. Čerstvě upečený a opět, nádhera pozorovat pekaře, jak ládují chleba a veky do pece.

 

Za 1 – 2 TL podle velikosti máme chleba ještě teplý, vlažný nebo z regálu vychladlý. Máme co dělat, abychom ho cestou nesnědli. Ještě jsme ho ani jednou nedonesli domů celý . Nedá se odolat. Takovou dobrotu neochutnat by byl hřích. Než dojdeme do auta, je třetina pryč. Zdenda se hned vrhl k moři s prutem a během chvilky má rybu, rybku, čudlu, ale dobrou. Vykuchal jí a udělal na máslíčku. Byla vynikající. Jemné masíčko, lahodná.

 

Tak takové rybky tady normálně prodávají. A to je jedna z těch větších. Jinak jsou převážně jako v krabičce s rybičkami. Sardinky….. prťavý……

 Dnešní trasa je 6 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ