int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 19.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



11.3.2015 Szolnok

Szolnok. Klasické maďarské město, které jsme si prohlédli a rovnou využili příležitosti k prozkoumání cenové dostupnosti potravin.

Zároveň si musíme vyměnit nějaké forinty. Využíváme z nabídky bank Erste, kurz mají všechny banky velmi podobné. Výměna forintů se stává na pobočce menší bojovkou. Máme pocit, jako bychom byli první zákazníci, co potřebují vyměnit Eura za Forinty. Paní pokladní je velmi zmatená a tak nakonec jsou u pokladny tři pracovnice banky a dohadují se, jak vyplnit formulář, aby nám mohli být forinty vydaný. Dost se se Zdendou bavíme. Když od nás požadují jméno Zdendovy maminky, tak to už jdeme do kolen. Nakonec forinty získáváme a můžeme směle na nákupy, které se nám smrskly na dva rohlíky a limonádu. V potravinách zjišťuji, že nákupy zde nebudou zrovna výhodné. Maďarsko je vedle Bulharska a Rumunska nejdražší a mnohem dražší než v Čechách. Jednoznačně vede nejlevnější Bulharsko. To je bez diskuzí. 

Krásný park na nábřeží.

Využíváme nabídky několika termálních lázní ve městě a jdeme se odpoledne vycachtat. Je to poprvé, co se nám podařilo vniknout bez problémů do bazénu.

 Dnešní trasa je 140 km 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ