int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



3.6.2015 Vergi

V noci se kazí počasí a ráno je tak strašně ošklivo, že zůstáváme na místě. Večer to nevypadalo na tak dramatickou změnu, měsíc svítil a bylo světlo jako ve dne.

Ráno poryvy větru cloumají Flíčkem a moře přímo bouří. Večer přijela německá plachetnice a ani oni se nikam nehrnou. Nevím kdo, jestli ti z plachetnice, nebo z budovy, která se opravuje, ale někdo svižně vyvěsil německou vlajku na stožár.

P6030016

Pokud to byly ti z přístavu, tak je to teda pěkně nespravedlivý. Kde je naše vlajka? Jednak jsme tady stály dříve, za druhé jsme větší a za další, máme taky svoje práva. Dost dobře si neumím představit, že by přijeli na lodi do přístavu a posádka namakala ke stožárům a vztyčovala vlajku. Nejsme mořeplavci, tak se jen dohadujeme, jestli to není zvykem, vozit si na lodi národní vlajku, ale domnívám se, že to bude spíš záležitost tady místních, jen si chtěli u němců šplhnout.

P6030019

Zdenda na molu objevil kohoutek s vodou a tak svižně nanosil vodu do nádrže a zítra budeme pokračovat dál. Kdyby nebylo toho šíleného větru a hromady vody, co se na nás nahrnula, tak by to tady bylo moc hezké. Zase, z peněz EU tady opravují velkou přístavní budovu a už finišují. Bude to nejspíše restaurace a zázemí pro lodě. Několik balkonů a teras. Hned na úplné špici je krásný starý maják a ve vedlejší zátoce kotví nějaká dost nepříjemně vypadající loď.

P6030018

Jestli to jsou vojáci, tak se nám bude hned lépe spát.

P6030013

Na malou chvilku se roztrhaly mraky a vysvitlo sluníčko, tak se hned snažím fotit, ale není to nic moc. Včera jsem taky vytvořila tabulku s internetovým připojením, které používáme nebo jsme používali v jednotlivých zemích.  Tolik jsme se ze začátku báli, že budeme mít problém s připojením na internet a ve finále je to úplně v pohodě. Estonsko se svými 30 GB za 10 EUR jednoznačně vede. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ