int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



7.6.2015 Tallinn

Pozdě odpoledne dojíždíme do Tallinnu a po zjištění, že se všechny parkoviště platí, zůstáváme stát kousek od starého centra na velkém pohodlném parkovišti u obchodního domu. Není to nic moc, ve městě jsou hezčí parkoviště, ale jedná se jen o jednu noc a tak to moc neřešíme.

P6070014

Sedáme na kola a jedeme pozdě večer na malou prohlídku města. Nakonec jsme to objeli skoro celé, ale bylo už hodně pozdě. Tak si to zítra v klidu projedeme ještě jednou a za sluníčka. Aspoň doufám, že bude alespoň chvíli svítit a bude tepleji. Ne vedro, ale tepleji, 15°C je opravdu dost málo. Na kole jsme navlečený jako pumpy, teda alespoň já,  ale městem se jede bezvadně. I když musíme zdolat kopec Toompea, který statečně vytlačím, tak se jede pohodově.

P6070067

Večer se ulicemi brouzdá jen pár turistů a místních. Tallinnské staré město je složené z dvou částí, z vrchu Toompea a hradu a dolního města na úpatí Toompapey, které bylo ve středověku významným hanzovním centrem a svobodným působištěm obchodníků a řemeslníků. Hrad Toompea je postaven na místě původního dánského hradu z roku 1219 a byl několikrát, v průběhu staletí přebudován. Dochovaly se tři ze čtyř původních hradních věží.

P6070023

Hlavní z nich je Pikk Hermann ( Vysoký Heřman ) .

P6070049

Z ochozů je krásný výhled na spodní město.

P6070038

Racej je neskutečný. Dáváme si se Zdendou svačinku a teplý čaj z termosky což racek bystře sleduje a tak mi to nedá a svůj díl mu postupně přenechávám. Možná by si vzal i z ruky, ale zobák má velký a tak se neodvažuju. Klofnutí by mohlo pěkně bolet. Ale je krásný a tak já obdivuju jeho a on zase mojí svačinu. K autu jedeme přes Radniční náměstí a ještě si projíždíme uličky a průchody. Na kolech se skvěle jede. Není žádný spěch, tak hezky pomalu.

Dnešní trasa je 27 km16-jagala-juga-talin-7-6-2015-ujeto-27-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ