int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



15.6.2015 Pärnu

V klidu a v pohodě jedeme směr  Pärnu, malé město, které se honosí přízviskem, největší přímořské estonské letovisko.

P6150012

Opět nás celou cestu provází nádherná příroda a dokonce potkáváme na živo soba! Je kousek od nás, hned u lesa a v klidu na nás hledí a my v chaosu a výkřiky tupě zíráme. Poprvé v životě vidíme divokého losa. Zdenda mě nejdříve chtěl upozornit, že je tam u lesa kůň, ale pak se najednou se zvíře ukázalo v celé kráse a až když jsme přijeli na jeho úroveň, majestátně odkráčelo kamsi do lesa a my byli v šoku.

P6150007

Domnívám se, že by to mělo být obráceně, ale nebylo. Los je nádherné, monumentální zvíře a na pár metrů a ve svém lese působí klidně a majestátně.  To my jsme málem vymetli příkop a měli na půlku dne téma ke konverzaci a způsobu místní ochrany přírody, systému odpočívadel v národním parku a pěli jsme chválu na parkovací místa RMK, které jsou velmi citlivě rozházené na celém území Estonska do krásných míst.

P6150022

Odpoledne dojíždíme do Pärnu a Zdenda hned nachází parkoviště hned u řeky Pärnu, kde je klid a mír. Máme místní signál na internet, ale ten je velmi slabý. Jinak v Pärnu je spousta placených parkovišť a poměrně drahých. ½ Eur na hodinu. Zbytečně vydané peníze.

Dnešní trasa je 69 km

21-saare-prnu-15-6-2015-ujeto-60km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ