int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



18.6.2015 Lotyšsko

Přejíždíme do Lotyšska a jak jinak v dešti.

P6180032

To už je opravdu zatvrzelá klasika. Hranici přejíždíme v Ikla a abych nepropásla hranice, jsem připravená s foťákem, ale naprosto zbytečně.

P6180036

Hranice jsou neznatelné a tak nějak Etonsko plavně přechází do Lotyšska, aniž by si toho jeden všimnul. Prapodivná cedule u zdi baráku a před ní auto s policií, která je tu spíše jen do počtu.

P6180034

Žádné vítání, například chlebem a solí, nic takového. Silnice A1 po které plánujeme jet je ve výstavbě a auta se pouští na semaforu do jednoho pruhu. Zdendovi se to už nelíbí a tak odbočujeme na pohodlnější P12 směr Limbaži. Po pár kilometrech zmizel asfalt a jedeme prašnou cestou 20km/h nějakých 40 km.

P6180047

Strašný. V autě je vše přeskupené, spousta věcí si našla svoje nové místo na slunci a my jsme naklepaný jak nedělní řízek. Jediné plus dnešního ošklivého dne je, jak se mi snaží Zdenda vysvětlit, že drobně mrholí, tak prý nebudeme zaprášený.  Ovšem pouze do té doby, než nás v protisměru míjejí obrovská nákladní auta se dřevem a Flíček má parádní hnědý ohoz. 

P6180045

Jedeme rovnou do Limbaži, potřebujeme vyřešit internet a je to první větší město na trase. Chápu a rozumím tomu, že když budu pracovat na počítači, tak ho nechci o dovolené ani vidět a nějaké internetové připojení mi je úplně ukradené. Ale my se potřebujeme  alespoň občas připojit a na restaurace, čerpačky a náhodné připojení  se už nechceme spoléhat. Ono to totiž ve finále vyjde mnohem dráž, než když si ten internet jednoduše v té které zemi koupíme. Byť minimu, ale nejsme na nikom závislý. Potřebujeme se občas spojit s rodinou, přáteli, bankou a úřady. Takže v Limbaži volíme opět totožného operátora Bité, jako v Litvě, ovšem za absolutně jiných podmínek.  Podrobnosti uvedu v kartě Internet na cestách.  Shodli jsme se, že luxusních 30 GB za 10 EUR nás v Estonsku nemělo potkat. Zmlsali jsme se a teď budeme vzpomínat na Estonsko, kde jsme se v lese připojili a nehlídali bajtíky. Takže se musíme zase přešaltovat do klasického  objemu , který mají všichni operátoři velmi podobný. 

Večer dojíždíme k velkému krásnému jezeru s obřím parkovištěm.  Zdenda má nový naviják, ten z Turecka už ho opustil, a tak to šel hned vyzkoušet. Jednoho pstroužka už mám ze včera v lednici, tak jestli k němu uloví kolegu, bude zítra oběd.

Dnešní trasa je 114 km

2-kebi-kla-ungurmalas-18-6-205-ujeto-114km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ