int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 19.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



24.6.2015 Engure

Deštivé počasí pokračuje. Dneska máme nějakých 14°C a od rána už se přihnalo několik přeháněk v pravidelném sledu. Obloha se zatáhne, prudce se ochladí a leje. Pak se to vybere, zase se oteplí a je sluníčko a teploučko.

P6240007

Takže celý den je to o oblečení, nahoru, dolů, nahoru, dolů. Pořád se převlékáme. Hledáme nějaké hezké parkoviště na noc a to se tu začíná jevit jako velký problém. Parkoviště je vyznačený klasicky P jako to známe a nic víc. Jak se ale blížíme k parkovišti, už se objevuje nějaké další značení, buď že je tam domeček nebo rovnou jméno kempu a to je už známka, že budeme platit. V navigaci to vypadá na normální parkoviště, ale ouha. Není. Včera jsme zajeli na jedno místo kousíček od moře utopené v lese v domnění, že to bude normální lesní parkoviště u moře. Byl to velký kravín, nebo co to bylo, systém několika budov a šipky. Tak jedeme a tam oplocená ohrada a placený kemp. Ani nevíme, kolik to báječné místo stálo. Nádobí se dalo umýt venku v plechovém korytu s kohoutkem a dřevěné kadibudky. Jednotlivá místa byla ohraničená plůtkem z klacků z lesa. Hned otáčíme a za chvíli zajíždíme na místo, které Zdenda vybral už při ranním odjezdu jako cílové místo.

P6240021

Je to ostroh s přístavištěm a starou fabrikou, která je rozpadlá. Děsně tu fouká a tak jedeme na druhé místo, které Zdenda určil v navigaci a to je parádní. Jsme v lese, veliká louka a nefouká tu.

P6240104

Nikde nikdo a kousek moře. Jdeme se cournout k moři, a jestli to vyjde, máme naložené maso na šašlik a večer budeme grilovat.

P6240096

Sluníčko nám přeje. Moře je klidné, spíše takový velký rybník a neprší. Teda chvíli nepršelo. Než jsme se vrátili tak se přihnaly dvě průtrže. Mokrý jako myši se vracíme a zase je sluníčko.

P6240100

Grilování jsme zvládli bez deště a až do večera je krásně. Zdenda si zase hraje s kameny a staví mužíky.

P6240071

Tady se ukazuje jeho trpělivost. To já bych nedokázala, trpělivě hledat tu správnou plochu, aby se mi to nezbořilo. 

Ráno pojedeme zase kousek dál. Cílem je krásný a doporučovaný mys Kolka. Píšou, že je to nejznámější a jedno z nejkrásnějších míst národního parku Slitere.  Teď jsme v Rižském zálivu a do národního parku za chvíli vjedeme.

Dnešní trasa je 51 km

7-jrmala-engure-24-6-2015-ujeto-51-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ