int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



25.6.2015 Kaltene

Dopoledne odjíždíme směr Kolka a po nějakých 40 km, snad ani ne, zastavujeme na dalším parádním místě, které vybral před odjezdem. 

P6250013

Zkoušíme to, protože cedule na silnici hlásá parkoviště, ale už jsme poučený, že to zdaleka nemusí být pravda a místo bude nakonec placený kemp.

P6250054

Nacházíme parádní parkoviště hned u moře. Není tady sice stání na travičce ani gril, zato dost hrozná kadibudka a klid, pohoda a spousta místa. Z oken se koukáme na moře, které dneska připomíná větší rybník.

 P6250023

Parádní vstup do moře, kde je mělko a snad, jednou, možná v létě, pokud tady vůbec nějaké léto mají,  bude i teplá voda. Velká informační cedule hlásá kromě jiného zákaz ohně, ale jak tak koukáme, tak si tady s nějakým zákazem nikdo hlavu neláme. Všude na pláži je spousta ohnišť, takže si tady tak nějak všichni dělají, co chtějí, ovšem nevím, jak by policisti reagovali na cizince porušující předpis všeobecně porušovaný. Asi tak jako se nám stalo při vjezdu do Júrmaly. Okamžitě začal policista vyhrožovat velkou pokutou v očekávání čehosi. Takže nevíme, ale oheň na pláži určitě nebude nikde moc velký problém. Tady, kde stojíme, je parádní pláž, jak už jsem psala a hlavně možnost velmi dlouhé procházky po pobřeží celým výkrojem zálivu, což hned jdeme probádat. Voda tu samozřejmě není, ale cestou vesnicí, zpět k autu, objevujeme funkční kohout s vodou na místě naprosto neočekávaném. Uprostřed louky. Jestli byla pitná to nevíme, ale objev stojí za zdokumentování.

P6250040

Moc hezké domky, které nás uchvátili svojí malebností.

P6250021

A ještě jedna ukázka.......

P6250047

Tady pan majitel, zřejmě, přišel levně k střešním oknům. Na celé střeše jich měl 12 a ještě prosklené stěny. Milovník skla, asi. Taky mám ráda hodně světla, ale čeho je moc, toho je příliš. 

Ještě jedna ukázka, jak lze velmi elegantně vpasovat, začlenit, moderní a parádní domek do přírody mezi okolní staré a dřevěné původní chalupy. Tento domek se nám strašně moc líbil a bereme si ho sebou jako velkou inspiraci. No, není parádní?

P6250045

Dneska odpoledne, za pomoci centrály máme broskvový koláč s drobenku a mlíčenko.  P6250064

Dnešní trasa je 39 km

8-engure-kaltene-25-6-2015-ujeto-39km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ