int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



26.6.2015 Roja

Dojíždíme jen po pár kilometrech do Roji, ( teď nevím, jak to správně vyskloňovat ), maličkého městečka, kde bychom chtěli zůstat na den až dva, pokud to půjde.

P6260076

Rybáři se vracejí z lovu a doprovází je spousta racků. 

Zdenda pro nás našel v navigaci parkoviště kousek od moře u velké pláže a hlavně, Windyty hlásí, že by mělo na víkend být hezky. Tak snad už konečně bychom se mohli ohřát. Roji nás nesmírně překvapilo. Zajíždíme k přístavu pro rybářské lodě a na parkovišti je vyfiknutá nová toaleta se vší parádou a k tomu ještě nový veřejný vodovod s dávkovačem.

P6260065

Paráda a mají tu městský internet, což je další bonus. Hned kousíček, pár metrů od náměstíčka na hlavní silnici, jsou tři veliká, nově upravená parkoviště, ukrytá trochu stranou v lese snad ani ne 100 m od moře.

P6260144

K moři se jde po nových dřevěných lávkách a akorát, když jsme přijeli, dokončovali dětské hřiště, další lávky a veřejné osvětlení. Na pláži je několik toalet s umyvadly a tekoucí vodou a několik pítek.

P6260147

Nově vybudované a tedy čisté a nezničené.  Roji je přímo na cestě nahoru, na mys Kolka, kam míříme a je to takové, nic neříkající městečko, které bychom jinak, za normálních okolností minuli.

P6260149

Ale ukázalo se, že je to skvělé místo k zastavení, oddechu a odpočinku a nabrání nových sil na další cestu. Parkoviště jsou veliká a vejde se sem i skupina bydlíků, kteří by se chtěli na noc zastavit.

P6260152

Možnost nákupu v Maximě je dalším plusem této zapadlé vesnice.  Je večer a opět začíná pršet. Řekla bych, že tato oblast srážkovým deficitem rozhodně netrpí. Tak, máme, co jsme chtěli a tak to je. V létě na severu a v zimě na jihu. Tak jsme se dohodli a tak jsme cestu naplánovali. Nechci si stěžovat, ale trocha teplých dní by nezaškodila.  Aspoň tak jeden nebo dva i tři a stačí, nechci být chamtivá, v řadě za sebou by neškodily. Ale léto máme před sebou a Zdenda mě varuje, že si horkých dní ještě v autíčku užijeme, až nám to bude nepříjemné. Klimatizace se do rozpočtu nevešla a pokud nejsme na elektrice v kempu, nevím, na co vše by ty naše panely ještě měly vyrábět proud. Ale to je jiná pohádka.

 Dnešní trasa je téměř zanedbatelná 10 km

9-kaltene-roja-26-6-2015-ujeto-10-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ