int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



Ventspils 4.7.2015

Kolka je asi moc hezká na courání přírodou a koupání.

P7040008

Plánujeme se tady chvíli zdržet, ale dopoledne jsem totálně zkolabovala a hlavně, teplota se mi vyhoupla na krásných 40,1°C. Už není na co čekat a tak ujíždíme do Venstpils, kde je nemocnice. Tak ony jsou tu dvě a samozřejmě nevíme, která je ta naše. Bereme tu první při cestě a máme kliku. Dostávám antibiotika a snad už bude konečně lépe. Zdenda nás zaparkoval pod stromy, hezky do stínu a jde obhlédnout blízké okolí. Tady se snad v každém městě něco děje.

P7040051

Zde je pro změnu hned kousek od nás, náměstí s podiem a běloruský soubor se snaží jako o život. Mě osobně to připadá z dálky, že příšerně ječí, ale Zdenda přišel nadšený, tak asi to hezké bylo.

P7040071

Lotyština, pořád poslouchám, co je to za řeč. Samozřejmě se zde domluvíme rusky, ale oni normálně mezi sebou rusky nemluví. Slyším v jejich hovorech spoustu slovíček z němčiny a angličtiny. Na souhlas neříkají rusky da, ale ja a podobných výrazů odjinud mají spoustu a pak tu svojí lotyštinu. To jsme slyšeli v jejich lidových písních, ona je taková lahodná pro ucho, velmi příjemná. Z estonštiny je člověk za chvíli na mrtvici, podobně jako z maďarštiny, ale lotyština je fakt velmi zajímavá řeč. 

Dnešní trasa je 84 km

11-kolka-ventspils-4-7-2015-ujeto-84-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ