int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 19.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



Ventspils 5. - 6.7.2015

Ventspils je asi krásné město, zatím jsem z něj viděla jen velmi pěkné veliké parkoviště lemované vysokými vzrostlými stromy a parádně upraveným parkem plné kytek a různých skulptur z kamení a starých dřev a už se těším, až budu na tom lépe, abychom ho mohli prochodit.

P7070071

Zdenda zatím dělá krátké poznávací výpravy po blízkém okolí a mě zabírají antibiotika úplně zázračně.  Jeden den celý propršel, což mě nesmírně potěšilo. Hodně se ochladilo a bylo příjemně. Po těch vedrech příjemná změna. Správnost našeho plánování se nám plně potvrdila. Léto na severu. Nejsme takový milovníci slunění a válení se na pláži. Jistě, o dovolené si to člověk vždy užívá plnými doušky, ale po 14 dnech přijedeme domů, kde je přeci jenom chladněji, než někde dole na jihu.

Snažila jsem se najít, co to tady vlastně používají za jazyk, který se mi tolik líbí. Lotyština spolu s litevštinou patří mezi jediné dva zachovalé baltské jazyky a v rámci indoevropských tak tvoří samostatnou skupinu. Jsou to poměrně archaické jazyky a jejich nejbližšími příbuznými jsou jazyky slovanské.

P7050046

Opět stojíme kousíček od moře, kde je opět velmi dlouhá pláž a spousta koupajících.... 

P7050003

Dočetla jsem se, že Ventspils, kromě toho, že má 44 tisíc obyvatel, což je na zdejší poměry poměrně velké město, má ještě prastarý livonský hrad z roku 1290,velmi zachovalou to rujnu,  vyhlášenou pláž, která získala jako první v zemi tzv. Modrou vlajku, mezinárodní potvrzení nejvyšší kvality. Veliký prastarý přístav z roku 1378 a starou historickou část města.

P7050013

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ