int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



Litva - Klaipeda 15.7.2015

Loučíme se s Lotyšskem posledním výletem na pobřeží.

P7150005

Konečně vjíždíme do Litvy. Obloukem se vracíme do další krásné země pobaltského trojlístku a kalsicky se velmi kazí počasí a vypadá to na déšť.

P7150008

Hranice sice nepřejíždíme klasicky v dešti, ale těsně po dešti a to velmi vydatném.

P7150011

Na hranicích nás opět nikdo nevítá a tak ujíždíme do dáli. Zajíždíme na několik parkovišť, ale vše je placený kemp a většinou nic moc kvalitní. Letovisko Palanga projíždíme bez zastavení. Začíná to vypadat, že tady nikde bez placení nezastavíme. Všechna parkoviště mají automaty na placení. Na chvíli parkujeme na jednom velikým a dost prázdným, placeným parkovišti, já připravuju oběd a Zdenda jde okouknout terén.

P7150017

Tak pláž je tu krásná, ale ta bude všude a zase to není tak úchvatné, abychom za to platili. Jedeme tedy rovnou do Klaipédy, kam na večer dojíždíme. 

P7150026

Je to největší přístavní město Litvy. Tak, oni toho pobřeží moc nemají, jen nějakých 99 km což není nic moc. Vlastně z těch tří pobaltských republik má Litva nejkratší mořské pobřeží.  Klaipéda je hlavně výchozí stanice pro Kuršskou kosu, která díky svojí výjimečnosti,  byla zapsána na seznam světového dědictví UNESCO.  Kleipáda, podobně jako Palanga je komplet celá placená, skoro nikde se nedá stát zadarmo. Vlastně vůbec nikde a ceny se velmi liší. Všude jsou placené zóny od 8 – 18 h. Nakonec tím, jak jsme sem přijeli dost pozdě, parkujeme v pohodě, ale zítřejší parkování budeme muset řešit.

Dnešní trasa je 68 km

4-papes-bakas-klaipeda-15-7-2015-ujeto-68-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ