int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



Polsko - Kreyzwe 20.7.2015

Dnešní den je dnem definitivního rozloučení s pobaltskými republikami.

P7200007

Přejíždíme hranice s Polskem poblíž města Szypliszki a míříme do Suwalski, kde si chceme dokoupit internet pro Polsko.

P7200019

Krásná krajina, kde jsou rozházené usedlosti po loukách a všude plno čápů. Je vidět, že v hnízdech už jsou velká čápata, která se za chvíli osamostatní. Čapích hnízd je tu opravdu hodně a je co pozorovat.

P7200006

Někde si mladí čápi provětrávají křídla a zkouší, jaké to asi bude a někde ještě sedí na hnízdě jako pecky. Někde se staří snaží předvádět jak se to dělá a mohutnými křídly mávají a podupávají po hnízdě mezi mládeží….. Je tady už patrná i spousta krav u skoro každé usedlosti a nádherná příroda.

Město Suwalski je klasické socialistické větší město, které nám poslouží pouze k zakoupení a aktivaci internetu. Pořizujeme ho opět u T- mobile a protože sim kartu jejich už máme tak nás to stojí 6 GB za 30 Zl x 6.90 Kč což je parádní cena a my nemusíme nikde žadonit o heslo, nebo projíždět městem, jestli nenarazíme na volnou síť. Pro krátkou cestu po Polsku je dobré si zakoupit jejich SIM kartu s 1 GB za 10 Zl na týden. 

P7200023

Parkujeme v národní rezervaci Wigry na parkovišti přímo u vstupu. Je tady pár osobáků a v domečku výběrčího nikde nikdo. Pár metrů je infocentrum, ale mapy máme a tak se tam nijak nehrneme. Internet jsme dokoupili a jinak nic víc nepotřebujeme. Zdenda jde na průzkum a jelikož už je večer, tak vařím večeři a jdeme docela brzo spát.

Dnešní trasa je 93 km

7-zpet-vikalviskis-kreyzwe-20-7-2015-ujeto-93-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ