int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



Wydminy 21.7.2015

Ráno se dozvídáme z cedulí na vstupu do národního parku Wigry, kde jsme nocovali, že parkovné 10 Zl, což je x 6,90, se platí v infocentru. Tak to nás nechává klidnými a v poklidu po snídani odjíždíme. 

P7210003

Projíždíme Oleckem a míříme do oblasti Mazurských jezer a naším cílem v této oblasti je Swieta lipka – Svatá lípa a mohutný hrad z červených cihel v Lidzbark Warminski. Stále se pohubujeme v oblasti  Warmia a Mazursko, je to tady sice krásné, ale komerce sem tvrdě zasáhla.

P7210010

Máme obavy, že s parkováním to bude zase o trochu složitější. Všechna volná a možná místa jsou komerčně využitá a tak parkování zadarmo bude asi drobet problém. Uvidíme, jak se nám, hlavně Zdendovi bude dařit hledat slušné parkoviště, aby okolo nás nejezdili celou noc kamiony. Jedeme po hodně boční silnici, ale kamionový provoz je velký, až nás to překvapuje. U benzínky v Suwalki mají kohoutek, tak si dotancováváme vodu a naštěstí už máme plno, když se přihnal majitel a začal něco švitořit, dost naštvaně, že voda se u něj platí a domáhal se 10 Zl. Zdenda se tvářil velmi nechápavě a vše mu odkýval, tak zase odběhl….. no a Zdenda sbalil naší hadici a v poklidu jsme odjeli nafasovaný vodou až po hrdlo. Máme zase na pár dnů vystaráno, ale když už tam mají hadici, tak si člověk natankuje, že ano? Jinak pohodička.

P7210020

Dneska jsme dojeli na kraj jezera u vesnice Wydminy na pěkné parkoviště.

P7210016

Vždycky jsem si myslela, že kohout vítá ráno, Jitřenku, svým zakokrháním, aspoň tak si to pamatuju z Mrazíka, ale tady je nějaký exemplář děsně ukřičený a kokrhá pořád, na celou vesnici a to je odpoledne. 

P7210078

Zdenda večer půjde na ryby a já se vrhnu na vaření na cestu a asi bych mohla zvládnout ještě ty slíbené borůvkové Mufiny.

A docela určitě tady mají bobří rodinku. 

P7210076

Dnešní trasa je 85 km

8-kreyzwe-widminy-21-7-2015-ujeto-75-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ