int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



Malbork 30.7.2015

Dojíždíme do Malborku prastarého města plného historie a s nádherným, obrovským, cihlovým hradem. Jedná se o největší gotický hrad v Evropě a je zapsaný na seznamu světového historického dědictví UNESCO.

P7310031

Celé město je jedno obrovský parkoviště. Majitelé parkovišť velmi fikaně lákají na bezplatné parkování, ovšem když tam zajedeme, tak ejhle, parkoviště je volné jen pro obyvatele Malbroku, nebo pro návštěvníky, kteří jsou ubytovaný v nějakém hotelu a tak podobně. Zkrátka, všechna parkoviště jsou placená 40 Zl na den a vstupné do hradu je 35 Zl na osobu. Dobrý. Zdenda jde na cour městem,  jestli najde nějaké neplacené parkoviště a za chvíli se přesouváme se na parádní místečko kousek od hradu.

Cestou sem ještě jedna drobnost. Je nutné si dát pozor na kus placené dálnice z Gdaňsku směrem na jih. Placená dálnice je označená A1 , A2, A4  a dá se pohodlně jet hned vedlejší silnicí. Kontakty na dálnice v Polsku včetně poplatků a mapky vložíme do karty RPC – dálnice.  Ale pro rychlost ještě také sem. http://www.tolls.eu/cs/poland.

Dneska celý den prší a je opravdu děsně ošklivě a zima. Ráno je venku 13°C a uvnitř autíčka máme sice tepleji, ale to nic nemění na tom, že jsem ráno ráda přitopila. Večer jsme si taky chvíli zavlažili. Celý den bylo okolo 16 °C a nic moc teplo. Vypadá to, že tady léto definitivně skončilo.  Konečně přejíždíme Vislu a pojedeme po její levé části směrem do Čech. Visla je obrovská, ale fotky jsou deštivé. Jelikož pojedeme po jejím toku, tak snad budou časem lepší.

Dnešní trasa je 75 km

15-sopoty-malbork-30-7-2015-ujeto-75-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ