int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 19.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



6.5.2015 Polsko

Polsko nás vítá, jak jinak deštěm a naprosto děsivým počasím.

P5060098

Když si to tak vracím zpátky, tak do Turecka jsme vjížděli v dešti, do Řecka v dešti a do Čech při návratu v dešti.

P5060096

Tak to vypadá, že se nám to stane tradicí. Nicméně, zatím mě Polsko velmi překvapilo, příjemně. Bohužel nic jsem nenafotila, ale zato jsme byli velmi úspěšný s internetem. Zastavujeme v podle mapy maličkém městě Bielsko -  Biela, ale ukazuje se, že je to město poměrně velké s několika nákupními centry a moc hezkým starým městem. Lije jako z konve a ani nemá cenu vytahovat foťák. Stále prší a je zataženo. Brrrr. Pátráme po Vodafonu, ale ten bohužel v Polsku asi moc není. Mají tady několik operátorů a tak je všechny procházíme (proč proboha nejsou všichni na jednom místě, hezky po hromadě), a zjišťujeme podmínky. Nakonec se nám ze všeho jako nejekonomičtější a nejlepší vyloupnul místí tarif od T-mobile 6 GB za 30 Zl což je x 7,-Kč = 210,- Kč. Paráda… Hlavně, že nám funguje port od Vodafonu a nemuseli jsme si kupovat další port od T-mobile za skoro tisícovku. Podrobnosti a bližší info napíšu do kapitoly Internet… jak jen bude čas.

Potřebovali jsme taky vyměnit peníze. Všechny banky a směnárny podobný kurz, který se liší jen setinkami. Tak jsme to nijak valně neřešili.

Cestou jsme ještě nakoukli do Lidlu. Vypadá to, že v Polsku nebudeme mít velký problém s jídlem. Ceny jsou velmi podobné jako u nás, trochu dražší, ale v mezích únosnosti. Už jsme, ale neměli sílu na bližší zkoumání a tak si nechávám podrobnější průzkum cen potravin na další dny.

Statečně nám celý den propršel.

Dnešní trasa je 152 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ