int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



8.5. 2015

Dukla už je za námi. Ani jsme se nebyli kouknout do Dukelského průsmyku, kde padlo 100 tisíc českých a ruských vojáků. Tehdy bylo i město Dukla skoro zničené, a zachovalo se jen pár staveb. Dneska je to malé městečko a my máme málo času. Ujíždíme směrem k hranicím s Ukrajinou a kousek od ní jedeme směrem na Przemysl na sever do Lotyšska.

P5070030

Teď jsme tak v polovině polské části.

P5070033

Stále máme problém s internetem. Na večer stojíme u Biedronky – Berušky místní obdoba Lidlu. Velmi slušné ceny a v akci se dostáváme pod naše. Zatím jsem nenašla druh potravin, který by byl nějak dramaticky drahý nebo dražší než u nás. Akorát mají jen jeden druh mouky, ale mám zásobičky mouky z domova, tak jsem nezkoumala, o jakýže to druh jde. To si nechám na zpáteční cestu. To budeme v Polsku měsíc. Takže k internetu, stojíme přímo pod hláskou a signál by měl být vynikající, ale není. Bůh ví, komu patří, ale T-mobile určitě ne. Tak máme pocit, že těch 6 GB co jsme si koupili, budeme mít hodně dlouho. Jediné co lze spustit je Skype. Dneska dám do složky Internet odkazy na ostatní operátory, ale pokud pojedeme po vesnicích a bočních silnicích, mimo velká města, tak T-mobile je k ničemu.

Dálniční poplatky jsme neplatili žádné. Jedeme mimo dálnici a na hranicích jsme dostali jen brožurku placených úseků a to pro auta nad 3,5t, takže potud jsme v pohodě.

Opět tiše zíráme na upravenost a výstavbu v zapadlých vesnicích kousek od hranic s Ukrajinou…. Města jsou na tom hůře, ale vesnice….. to je jiné kafe.

P5070032

Už se nám krajina drobet narovnává, Karpaty necháváme za sebou. Je více políček za domy, hodně jahodníků, rybízu a vedení na fazole… to je zřejmě tady velmi oblíbená zelenina. Pořád jedeme krásnou krajinou.

P5080154

Dnešní trasa je 143 km

Dukla-cieszanow-8-5-2015-ujeto-155

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ