int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



23.-24.5 Joesuu - Narva

Dneska, po dlouhém putování dojíždíme k moři. Teď jsme vlastně ve Finském zálivu v  Baltském moři v přímořském letovisku, kousíček od Narvy – Joesuu a je tady vše za 3 eura. Parkování na celý den je za 3 eura, nafukovací hrad 3 eura, káva v restauraci 3 eura a autobus do Narvy 3 eura. Jsou nějak zatížený na ty trojky. Ráno jdeme na velkou štreku podél moře.

P5240018

Je krásný slunečný den, ale na předpovědi by se to mělo zase klasicky zkazit. Začíná to být tady nějakým zvykem.

P5240006

Ráno je hezky a odpoledne se vše pokazí, prudce se ochladí a prší. Tak si užíváme sluníčka, pokud to jde. Nádherná písečná pláž, která bude zřejmě hodně využívána návštěvníky z blízké Narvy. Mylně jsme se domnívali, že modré plechové budníčky na pláži budou sprchy a tedy námi tolik hledaná voda. Nikoliv, jsou to šatny a voda zase nikde.

P5240023

Prošli jsme celou dlouhatánskou pláž, kde je i několik strážních stanovišť pro plavčíky, jedna restaurace na pláži, ale voda nikde. Tak to nám už vůbec nejde na rozum a přitom pláž je určitě hojně využívána. Svědčí o tom parkoviště. Nikde se nedá zastavit bez zaplacení, všechny parkoviště, příjezdové silnice a odstavné plochy jsou vybavené cedulemi s info o platbě za parkoviště. Platí se od května do listopadu. Mají to tady vychytané. Platby se posílají sms s SPZ auta a pak zřejmě někdo obchází a kontroluje napojen na centrálu uhrazené SPZ aut. Jinak si to neumíme představit. Pokud mohu doporučit, při cestě nezapomenout natankovat vodu u přírodního pramene z minulého parkoviště. Souřadnice jsou na parkovací kartě.

P5240009

Joessu je vesnice vyloženě turistická a výletní. Několik hypermoderních hotelů, perfektní obrovské haciendy, které jsou nyní dost opuštěné, ale trávníky vysekané a upravené a nová výstavba letních bytů a dalších hotelů. Parkujeme za opuštěnou továrničkou hezky ukrytý a pár metrů od soutoku Narvy s mořem. Zdenda se opět pokouší o rybářské štěstí. Poručila jsem si k večeři tlouště, štiku, jesetera, tuňáka, a když už jsme u moře tak klidně i žraloka, ale preventivně, ale opravdu jen preventivně, kdyby náhodou, ale opravdu jen náhodou nic nechytl, tak uvařím normální, klasické a totálně fádní karbanátky s bramborovou kaší a gulášovou polévku.  

P5240022

Včera jsme ještě v Narvě dokoupili internet 30 GB na měsíc za 10 EUR. Což je skvělá cena. Podrobnosti napíšu do karty Internet na cestách.

Dnešní trasa je 10 km

5-torvajoe-narva-joseuu-23-5-2015-ujeto-8km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ