int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



30.5.2015 Liimala - pěkné místo u moře

Přejíždíme jen o pár kilometrů na velké bezvadné parkoviště u Liimala, kam by se vešlo i několik bydlíků, hned u moře.

P5300008

Určitě by to fungovalo i takto, na tom minulém parkovišti, Saka Mois si nanosit vodu v kanystrech do nádrže a tady parkovat na noc i na pár dnů bez placení. Kousíček je krásný pstruhový potok, který ústí do moře a tak Zdenda je zkusit štěstí a já vyndávám remosku.

P5300003

Dneska budeme mít knedlo - zelo – vepřo a upeču ještě perník. Občas přijede někdo místní a grilují na pláži. Ta je veliká a pěkná a na koupání přímo stvořená. Na léto parádní místo na oddychnutí.

P5300004

Doporučuji na zastávku a kupodivu se tady nevybírá. Tady je totiž taková místní zajímavost, jakmile se objeví nějaký trochu rovnější plácek, hned je, to musím uznat, vysekaný a vysypaný kamínky a už se vybírá. Teď ještě není sezona, ale za měsíc už se bude nejspíše platit. Ve městech parkování, když je nejhůře řešíme nákupním centrem a tady, Zdendovým uměním nalézt parkoviště ukryté před výběrčími.  Nikde jinde než v Estonsku jsme se nesetkali se značkou placená zóna na začátku města, která značí, že celé město placená zóna parkingu a na výjezdu je ta samá značka, ale přeškrtnutá. Klasický konec příkazu, zákazu a informace. Takže, jakmile zastavíme, měli bychom vytáhnout mobil a pomocí SMS s SPZ auta zaplatit za parkování. Tady prostě jakmile je trochu možnost někde zastavit, okamžitě se platí. Vše a každý kousek parkovacího místa je využit k získání peněz. Dají se nalézt místa, která jsou hodně stranou, ale teď jedeme ještě mimo sezonu tak uvidíme jak budeme bojovat v červenci. To bude asi zajímavé. 

P5300015

Dnešní trasa je 16 km

9-saka-mois-liimala-30-5-2015-ujeto-16km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ