int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 19.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



5.1.2015 Bursa

Pomalu získáváme dojem, že Turecko je jedna velká tržnice. Vždyť v Burse jsou další významné prastaré trhy s bohatou historií, která se táhne hluboko do minulosti.

Ipek Han (trh s oblečením ), 15. století

 

Několik ulic a bočních uliček s nabídkou veškerého oblečení , obuvi, kabelek a doplňků.

Bedesten  (trh s klenoty), 14. století

Obrovské množství zlata, stříbra a diamantů na poměrně malé ploše. Zlato je většinou 14 karátové, ale i 8 karátové.  Ve všech klenotnictvích je veliká nabídka mohutných nádherných náramků ze zlata, krásně vypracovaných, jako z říše snů a pohádek.

 

Couráme po městě a vybíráme restauraci, která nabízí specialitu Bursy slavný Iskander kebab.

Tence, na plátky nakrájené grilované jehněčí maso a hovězí grilované nudličky nakladené na opečený tenký chleba, pita, nakrájený na kostičky, který je lehce potřený kečupem. Lahodný, tučný, bílý jogurt je vynikající doplněk výrazné chuti masa. Čerstvá zeleninka, jako příloha je samozřejmostí. Jídlo je to opravdu skvostné.

 

Stará část Bursy má mnoho nádherných zákoutí, ulic a uliček a samo sebou i prastarých mešit. Krásně zrekonstruované domy a malé domečky kontrastují s polorozpadlými staveními, kde je to o strach jít jen okolo. Co kdyby se některý domek zrovna rozhodl odporoučet k zemi. Některé vypadají, že drží po kupě jen silou vůle a nikomu to nevadí. Nikdo to asi nijak moc neřeší.

 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ