int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



15.1.2015 Erdek

Stále jsme v Erdeku a couráme po městečku a jen zíráme. Město je vlastně rozděleno na dvě části. Nová, přepychová s krásnou promenádou a veškerým vybavením.

Odpočinkové posezení, sportovní vyžití, krásné restaurace a kavárny, pítka na vodu, pěkná pláž a udržovaná zeleň.

Vše ve vysoké kvalitě a honosnosti.

Druhá část je jako odvrácená strana měsíce. Opuštěné staré hotely, zazimované prázdné hotely a restaurace, všude nesmírný nepořádek, odpadky a spousta všeho, co se už nikomu nehodí. Staré domy, domky a domečky.

Nemáte kam dát loď na zimu???? Nevadí, dejte si ji před barák. Vše je dovoleno. 

A zase spousta psů a koček, které jsou ale dobře živené.

Pláž, byla by pěkná, ale nyní plná rozbitých sklenic, flašek od piva, starých bot a plechovek, rozlámaných slunečníků, plastových židlí a lehátek. Děs a hrůza. Za tím vším je malé, kdysi honosné nízké sídliště, které je dnes skoro prázdné a večer tady svítí pár bytů. Město duchů a víkendových nebo letních bytů. Hodně bytů je obýváno, ale asi jen v létě podle toho, jak mají majitelé zazimované balkony plné plastového nábytku, a nebo jen zatažené závěsy a zaváté balkony listím. Ve všech těch přímořských městečkách jsme si všimly, že tak jako u nás máme chaty na odpočinek a bohulibou práci na nich, tak tady je velká síla letních bytů jak v nových luxusních domech tak i ve starší zástavbě. Některé takové letní oblasti jsou celoročně hlídané ostrahou a dá se do nich dostat jen bránou, která je stále zavřená. Když jsme hledali pro sebe parkoviště, podařilo se nám dostat se do jedné letní vilové čtvrti. Je to dost divný pocit. Procházíte se mezi vilami, které jsou zazimované, jako u nás chaty. Na zahradě je pod bílou plachtou člun nebo vodní skútr, houpačka, zahradní nábytek a na schodech je naváté poslední spadané listí. Ve městě, kde jsou domy plné letních bytů je to ještě podivnější. Tam jsme si večer připadali jako totální vetřelci ve vylidněné ulici. Zase tam byl absolutní klid. Což je cenná výhoda.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ