int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



22.1.2015 Trója

 Můžeme s klidným svědomím prohlásit, dobyli jsme Tróju. Sice nás to stálo nějaký peníz, ale ani předchozí dobyvatelé to neměli zadarmo. Nás to stálo na vstupném 2 x 20 TL a za parkoviště jsme odmítli zaplatit 10 TL.Odjeli jsme s Flíčkem kousek dál a udělali si hezkou procházku k branám Tróje.

V průvodci píší, že budeme potřebovat pořádnou dávku představivosti, abychom si dokázali představit to krásné a starověké město Trója. 

Rozvaliny Tróje, roztroušené mezi stromy po rozlehlých pastvinách jsou prý klíčem k pochopení a porozumění celé starověké historie západu. Tak já osobně bych potřebovala minimálně zámečnickou dílnu plnou klíčů. 

. Rozvaliny, vykopávky jsou všude a opravdu je celá trasa moc hezky upravená s popisy a náčrty jednotlivých stavení, silnic a paláců, které v Tróje kdysi byli a jak se archeologové domnívají, jak všechny paláce a stavení mohla vypadat. 

Trója, neustále osídlená od doby asi 3000 let př.n.l. až d 4. Století n.l. je ve skutečnosti devět měst navršených jedno nad druhým. Celá trasa nás postupně provádí jednotlivými obdobími a jsou popsány Trója I až IX .

 Odkrytá jednotlivá období........

Více informací a foto Tróje vkládám do odkazu UNESCO – Turecko

Z Tróje odjíždíme jen hodit oko do maličkého městečka, vesnice hned u pobřeží. Je to zajížďka nějakých 19 km Yenykoy. Pokud někdo, někdy bude projíždět okolo, můžeme toto místo vřele doporučit.

Veliké stání pro mnoho aut, stanů a přívěsů kryté stromy a nádherná písčitá pláž plná jemného bílého písečku.

Moře suprové, mělký vstup. Kousek nad námi je vesnice s potravinami, kde se dá vše základní dokoupit. Nicméně, Canakkale je na dostřel a na velký nákup ideální. Každopádně, nyní jsme tady sami a hned jsme se rozhodli zůstat přes noc. Romantická večerní procházka po břehu Egejského moře, teploučko a klid a ticho a vůbec. Co lze si více přát. Dneska bylo celý den okolo krásných 18°C.

Dnešní trasa je 42 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ