int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



30.1.2015 Řecko

Přejíždíme do Řecka. Je večer, jsme v Alexandropouli na nábřeží a absolvovali jsme tři prodejny potravin, jen abychom věděli jak tady na tom budeme s nákupy. Zatím to vypadá, zlatý Turecko. I toho kusu vepřového bychom se asi v pohodě vzdali. Ceny jsou o třídu vyšší ve všem, kromě masa a i to je docela drahé. Budu tvořit novou tabulku cen potravin pro Řecko v kartě Moje kuchyně a jak na nákupy.

Turecko nás přivítalo deštěm a mlhou a taky tak se s námi loučilo.

Pršelo, foukal vítr a bylo vůbec ošklivě, ale bez mlhy a zimy. Příjezd na hranice byl zajímavý, nikde nikdo, skoro žádné auto nás nemíjelo. Jen asi tři kamiony jely proti nám. Až Zdenda utrousil, jestli vůbec jedeme na hranice?

Silnice se rapidně zhoršila a i zmizely domky, žádná civilizace, jen pole a louky. Najednou cedule a jsme v hraničním pásmu.  Na hranicích to bylo v pohodě. Akorát jeden turecký celník byl zvědavý a nakoukl do Flíčka.

Žádná kontrola, žádné dotazy, nikdo po nás nic nechtěl. Zdenda se bál, jestli si můžeme vézt jídlo a tak podobně. Stále je nastražený z kamionu na různé předpisy, nařízení a kontroly nákladu. Není čeho se obávat, ale léta stresu a obav z každého policisty jsou znát. Na hranicích byly úsměvné budky celníků na mostě už za tureckou kontrolou.

První budka je ještě turecká a ta druhá už řecká. Kluci jsou od sebe pár metrů v těsné kukani a koukají na sebe. 

Dezinfekční zóna před vjezdem do Řecka. Jeden se cítí hned bezpečněji a jak jinak, čistěji !!!!! 

Přejíždíme do Řecka a najednou se rozsvítilo a je hezky. Mraky se valí a přestává pršet.

Hned tankujeme naftu. Byla to naše sázka do loterie. Zdenda se rozhodl a dost spoléhal na bezcelní zónu, ale tam byla nafta stejně drahá jako ve vnitrozemí. Na internetu večer našel, že by zde nafta měla být podstatně levnější než v Turecku. Kolega z kamionu nám potvrdil, že by měla nafta stát euro. Tak sláva. Už na nás svítí zlý oko a Flíček se dožaduje dávky nafty. Nafta je skutečně mnohem levnější a plyn také, máme radost. Naftu bereme za 1.18  EUR a plyn 0.79 EUR.   

Dneska máme krásných 17°C v sedm hodin večer. Což je paráda.

Zítra půjdeme na průzkum města, cestou jsme potkali kemp pro karavany, zjistíme podmínky a ceny pro stání a v navigaci je vidět bazén, tak ho určitě vyzkoušíme.  Alexandropouli má být dle průvodce příjemné městečko.

 Dnešní trasa je 80 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ