int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



31.1.2015 Alexandroupolis

V noci nás vzbudil příšerný vítr a déšť. Stojíme kousíček od moře a vlny stříkají až na silnici okolo pobřeží.

Je to parádní hukot. Jsme dostatečně daleko, ale to otřásání auta větrem je dost děsivý. Auto se houpe a poryvy větru jsou hodně silné. Zdenda nakonec nastartoval a jeli jsme se skovat mezi autobusy, co stály kousek od nás.  Celý den prší a prší a děsně fouká vítr. Tak ani se nedá nic fotit.

Alexandropouli je obyčejné mrňavé městečko se spoustou obchodů. Včera jsme udělali průzkum třech prodejen s potravinami Karefour, Lidl a velkoobchod před městem, kde se vše prodává z krabic, palet nebo plechových regálů. Něco podobného jako Makro. Zapisuju si ceny potravin a porovnávám kdo je jak drahý. V tabulce potravin jsou ty úplně nejnižší ceny, které jsme objevili. Ještě nemám úplně vše, ale to hlavní tam mám zanesené. Se Zdendou jsme se shodli, zlaté Turecko. Ještě na něj budeme se slzou v oku vzpomínat. Na mandarinky a pomeranče za 10,- Kč, božský chleba, dvoukilovou marmeládu plnou celého ovoce a naše oblíbené tříkilové jogurty za zlomek obvyklé ceny. Řecko bude jiné a musíme si na něj zvyknout. Zatím teda nic moc.

Vytvořila jsem tabulku cen potravin. Ještě není úplná, ale dostatečně průkazná a budu ji ještě doplňovat.

Našli jsme bazén. Vyndaným oknem jsme nakoukli dovnitř. Velmi, velmi dlouho je mimo provoz a asi i velmi, velmi dlouho bude.

Kemp pro karavany a bydlíky, je kousek od nás.

Celý jsme si ho prošli. V létě musí být moc hezký, ovšem nyní je to hodně smutná podívaná. Je zde zhruba 100 stání, pěkně oddělených živými ploty, nyní je tu spousta spadaného listí a odpadků. Prádelnu nemají, sprchy také ne. Dvě místnosti na mytí nádobí a toalety. Elektrické přípojky pro každé stání a vodovodní kohoutky různě rozházené po ploše. Cena mimo sezonu pro dvě osoby, přípojku a auto na jeden den 19,5 EUR. Tak jsme pěkně poděkovali a přejeli s Flíčkem hned do sousedství kempu. Vedle nás je park, kde jsme si načepovali plnou nádrž vody. Takže nakonec co nám chybí je proud a ten dneska doháníme centrálou. Aspoň jsem upekla báječný perník s povidly a politý čokoládou.

Nakonec parkujeme na velkém parkovišti, u moře s restaurací hned za rohem, kde mají volnou síť.

Neváháme a už jsme k nim připojený. Ve městě jsme zjistili, že Vodafone nabízí 1,5 GB za 12 EUR a slečna u přepážky tvrdila, že je to finální cena. Pokud ano, tak je to skvělá cena. Zítra půjdeme koupit bajtíky a jsem zvědavá, jestli to bude opravdu cena konečná. V Turecku nám tvrdili to samé, a nakonec jsme museli koupit jejich sim kartu a pak ještě zaplatit aktivaci. Předpokládáme, že zde to bude to samé…… Každopádně u našeho Vodafonu máme 300 MB za skoro 400,- Kč a tady bychom měli mít 5 x více, 1500 MB za 336,- Kč. Což by nám mohlo na měsíc stačit. Jakmile budeme mít internet aktivní, hned do karty Internet vložíme podrobnosti aktivace pro ty, kteří sem budou cestovat, aby si zbytečně neaktivovali český internet, protože je mnohem dražší. Stačí si akorát doma koupit USB modem a s ním cestovat.

Celý den je opět 17°C , oba teploměry se vzácně shodují, tak asi to tak bude, ale střídavě prší a je velmi silný vítr.   

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ