int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 19.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



5.11.2015 Side

Odjíždíme z Alanye. Dopoledne jsme si šli dokoupit další kredit na internet. Včera jsme našli poblíž auta prodejnu Vodafone a tak to není problém. Za 30 Tl máme 2 GB na měsíc. Což je slušné, ale mohlo by těch bajtíků být více. Internet potřebujeme hlavně na kontakt s rodinou a kamarády, kouknout se občas na předpověď počasí a teď když nám byla ukradena GPS k navigaci co měl Zdenda v počítači, tak občas kontroluje cílové místo na Google Earth. Máme internet za 240,- Kč a můžeme pokračovat dál v cestě. Opět doporučuji, vzít si sebou do prodejny počítač a hned zkontrolovat dobytí kreditu. Dnešní cíl je Side. Cesta po silnici č. 400 je pohodová. Čtyřproudá silnice vede po pobřeží a vpravo máme samé hotely a prodejny na ně navazující. Nebo, prodejny, které jsou zaměřené na turisty. I když je poměrně pokročilá doba, turistů je v hotelích poměrně hodně, ale je to dost děsné, každé ráno chodit na pláž podchodem, nebo přebíhat silnici. Asi by mě vadilo ležet u maličkého hotelového bazénu uprostřed zástavby, kdy na mě celý den koukají lidi z vedlejšího obytného domu. No, ale každému co jeho jest, jak praví klasik, a pokud dovolená splní účel, tak je jedno, kde zrovna jsme.

Bývalé rybářské městečko Side má sice malebné domky, ale je to útok na turisty v tom nejhorším slova smyslu. Malebné domečky jsou narvané padělky Adidasu, Nike a všech značek až po střechu, tisíce bot, kabelek a já nevím, čeho všeho jsou doslova všude. Pekelně předražené restaurace a kavárny. Zlatnictví a prodejny koření jsou na každém rohu. Zkrátka, je to městečko pro turisty, nic více a nic méně.

Hned na velikém parkovišti, kde je pohodlné stání na noc pro skupinový zájezd bydlíků, začínají ruiny starého, původního města s několika chrámy.

Jelikož už se tady velmi brzo stmívá, jdeme si prohlédnout večerní městečko a hlavní prohlídku si necháváme na zítřek.

Dnešní trasa je 68 km

58-alanya-side-5-11-2015-ujeto-68-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ