int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 29.03.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



13.11.2015 Sultaniye

Opět máme krásné ráno, obloha je jako vypucovaná a bez mráčku. Po ránu je krásných 20°C a brzo se vydáváme na cestu. Dnešní plán jsou horká vřídla Sultaniye. Po včerejším bloudění a hledání cest máme trošku obavy a jak se později ukáže, zcela oprávněné.

Cesta nás vede opět po silnici 400 dál podél pobřeží. Je krásný den a dobře se jede. Nová silnice je perfektní a cedule hlásá, že tento nový úsek dálnice stál 7,5 milionu Tl, což zase není tolik. Dlouhý tunel nás nechává v úžasu. Ovšem brána pro platbu za průjezd tunelem už tak úžasná není. Platíme 4,5 Tl což je nějakých 44,- Kč což je tady naše první platba za dálnici nebo cokoliv souvisejícího s použitím silnice, takže je to směšná částka, ale spíše nás mrzí, že nás zkasírovali bez varování, aby se na to člověk stačil psychicky připravit, že ano? Takhle vyjede z tunelu, nic netuše a bác ho. Hned ho připraví o penízky. Ale budiž, to jim odpustíme. Silnice jsou tak perfektně udělané, že není na co si stěžovat. Ovšem, pokud člověk nehodlá navštívit horká vřídla Sultaniye, kde je situace drobet jiná.

Pb130002

Podle cedule sjíždíme z 400 na Köycegiz a už se pomalu začínáme vyptávat.

Pb130013

Žádná další směrovka není a paní navigace nás vede místními vesničkami.

Pb130014

Jednou Zdenda couvá, protože jsme se dostali skoro před jeden místní chlív a spokojené krávy.

Pb130014_2

Všude jsou obrovské sady pomalu dozrávajících pomerančů a mandarinek. Granátová jablka už jsou po sklizni a veliké náklaďáky odvážejí úrodu pryč na zpracování a do obchodů.

Pb130019

Jedeme tedy tedy naprosto děsivými cestami, ale nakonec se dostáváme na parádní silnici, která vede po vrstevnici několika kopců okolo krásného Köycegiz jezera a tam někde v dálce jsou námi hledaná horká vřídla.

Pb130022

Jezero, kde je podle mapy cíl naší cesty. Ovšem, nevíme kde.

Pb130031

Po obědě nad jezerem jedeme už jen kousek a zase jen zíráme. Nacházíme perfektní systém několika horkých bazénů vyvedených v bílém mramoru a kempem pro bydlíky.

Pb130043

Krásné jezero je sice už studené, ale i tak se ještě v něm dá vykoupat. Bazény jsou plné 39°C horké minerální vody.

Pb130044

Podle informací je minerální voda mírně radioaktivní a bohaté na spoustu minerálních látek jako je sodík, chloridy, síru, bromid a spoustu dalších.

Pb130049

Léčí se kožní nemoci, dýchací a trávicí problémy, bronchitida a revmatismus. Několik bazénů je s minerálním, úžasně teplým bahnem. Ale to jsem nedala, Zdenda si to užíval, ale já bahno zrovna nemusím.

Pb130060

Ale jinak je to tady naprosto úžasný. Bílá lehátka, sprchy, altánky, recepce s příjemnými lidmi, kteří ochotně poskytli připojení k internetu, no a stání pro bydlíky na konci celého systému bazénů, aby nebyly rušený, dále toalety, voda a příjemná restaurace, která už je zazimovaná, ale čaj prodají ještě ze stánku.

Pb130061

Zkrátka, je tu vše a k tomu nádherná tapeta před námi. Jezero a vztyčující se hory za ním. Krása, pohádka. Moc pěkné místo, velmi vřele doporučuji na zastávku, klidně na pár dnů. A to vše za 4 Tl 32,-Kč na osobu na den.

Pb130068

GPS souřadnice jsou v parkovací kartě dnešního dne. Pro ty, kteří nechtějí na stání pro bydlíky a na elektřinu, protože jí jednoduše nepotřebují a nechtějí platit za kemp je tady příjemné velké parkoviště, kde stojíme čumákem pomalu až v jezeře a kocháme se pohledem z auta. Tak, tomu říkám idylka.

Pb130078

Dnešní trasa je 98 km

64-fethiye-sultaniye-13-11-2015-ujeto-98-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ