int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



21.11.2015 Bergama - Pergamon

Algia. Po ránu se rozhodujeme, jestli a kolik vyměníme ještě EUR na náš pobyt zde. Hlavně musíme dokoupit trochu zásob do Řecka a Zdenda by rád přejel hranice s plnou nádrží.

Pb210024

Jsme kus pod Canakkale a u některých pump se dá koupit nafta za skvělých 3,34 Tl což je x 8,- Kč. Je výhodné si na cenu počkat a řešíme to tak, že jakmile máme polovinu nádrže, už sledujeme ceny na benzínkách. Pump je tu nepřeberně a tak se vyplatí počkat na dobrou cenu. Vždycky se nějaká utrhne a cenu posadí oproti ostatním hodně nízko a to hned tankujeme. Nafta stojí také skoro 4 Tl, takže rozpětí je poměrně velké. Ovšem, když sem jede někdo na 14 dnů, nemá cenu se zabývat sledováním cen nafty. To je mnohem lepší pozorovat okolí a život a místní cvrkot. My jsme rádi za každou ušetřenou korunku a při množství kilometrů a času stráveného na cestě není o čem mluvit. Je sobota a banky mají zavřeno. Nicméně kurz promítají na tabulích a ve směnárně kurz kopírují.

Pb210026

Jen doufáme, že by tady mohl být trh.

Pb210048

Sledujeme ženy, jestli nebudou chodit s taškami na kolečkách a máme štěstí. Stopujeme skupinku švitořících korpulentních Turkyň, jak za sebou táhnou tašky na kolečkách a na konci města už vidíme shluk aut a ve veliké budově je skvělý trh.

Pb210047

Klasická strategie, nejdříve vše projít a pak se vrátit, funguje.

Pb210032

Nakoupíme za pár liber vše, co nám chybí a jdeme zpět k autu.

Pb210057

Dnešním cílem je město Bergama neboli Pergamon, další a poslední památka v Turecku, kterou bychom rádi navštívili, Akropolis.

Pb210035

Odpoledne dojíždíme do Bergamy a hned padneme na další místní trh. No, jak jinak, neodoláme a jdeme se alespoň kouknout.

Pb210037

Přejíždíme pod Akropolis, kde je lanovka na šílený kopec, kam půjdeme. Lanovka stojí 20 Tl a parkovné dalších 25 Tl. Se vstupným 25 Tl je to zase hromada peněz a tak odjíždíme dolů, směrem k městu, kde je veliký plac na parkování a zadarmo a do Akropolis půjdeme pěšky. Trocha pohybu nám neuškodí a ještě ušetříme.

Dnešní trasa je  48 km

70-aliaga-bergama-21-11-2015-ujeto-48-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ