int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



26.11.2015 Canakkale

Konečně už jedeme do Canakkale.

Pb260019

Vlastně v tomto roce jsme tu už potřetí. Takže starý známí.

Pb260023

Opět pohodová cesta a po nočním dešti se drobet ochladilo a sluníčko jen občas vykoukne.

Pb260026

Míjíme odbočku na Tróju a za chvíli jsme v Canakkale. Parkujeme opět na starém místě, které vřele doporučujeme.

Pb260030

Klidné a pohodové místo kousíček od moře, internet v restauraci naproti nám a voda, dneska už na požádání jen v restauraci. Mají kohout venku a dá se v pohodě natankovat do kanystrů. Bohužel, kousek za námi byla velká veřejná kašna, ale je rozkopaná a nevíme, jestli ji budou nově budovat, nebo bude úplně zrušená. Tady se názory posádky rozcházejí. Zdenda je v tomto ohledu skeptik a já optimista. Dělají novou dlažbu a podle mého, bude i nová kašna. Ta stará byla dost hrozná a s ohledem na to, jak velké množství lidí si zde čepovalo do kanystrů vodu, bude určitě nová.

Pb260072

Jdeme se hlavně podívat do tržnice. Ta je kousek od nás, po nábřeží a přes druhý most hned vpravo je veliký plechový hangár. Od místní ostrahy se dozvídáme, že trh je v pátek, což je zítra a tak se na parkoviště u tržnice přesuneme ještě v noci. Přes den bychom neměli šanci tam zaparkovat a s ohledem na množství brambor, zeleniny a ovoce, které chceme dokoupit je to to nejlepší a nejvýhodnější co můžeme pro zdar akce udělat. Nejsme sice daleko, ale tahat to v rukách je nesmysl.

Pb260031

Trajekt na Gallipoli stále stojí 50 Tl, takže oproti zimě, žádná změna. Couráme se městem a klasicky procházíme ty nejodlehlejší místa, kde je skutečný život a pomaličku, polehoučku se loučíme s Tureckem. V Canakkale budeme až do pondělí. Canakkale to hezké městečko s báječnou pobřežní promenádou plnou kaváren, čajoven a restaurací na procházky ideální. Počasí se odpoledne umoudřilo a zase je krásný, slunečný a teplý podzim.

Pb260059

Za 1 Tl si dáváme čaj v jedné z čajoven a je nám dobře.

Dnešní trasa je 104 km

74-altinoluk-canakkale-26-11-2015-ujeto-104-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ