int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



29.11.2015 Canakkale

Dneska se opět rozsvítilo sluníčko, ale jsme na parkovišti a máme takovou generální přípravu na Řecko.

Uklízíme, vyklízíme a dáváme do pořádku vše co máme tak nějak volně. Potřebujeme vytvořit prostor na velký nákup v Kesanu, než vjedeme do Řecka.

Tam už to ze zimy také známe a víme, kde nejlépe nakoupit. Samozřejmě to bude řešit BIM, jeden z nejlevnějších místních řetězců. Plánuji ještě nakoupit těstoviny, olej, mouku, marmelády, jogurty, nějakého ptáka Ohniváka, máslo, tavené sýry apd. Necháváme nákup až na Kesan, protože se bojíme, abychom nedrhli na trajektu. Zdenda stejně vypustí nádrže s vodou, tím se trochu odlehčíme, ale i tak, už máme nakoupenou zeleninu, já mám nasyslené nějaké zásobičky a o slušné váze si můžeme nechat leda zdát.

Zdenda dneska dopracoval a vyladil naší klimatizaci, kterou už nebudeme potřebovat, ale zátěžovými testy prošla na výbornou a už je zazimovaná a připravená na příští léto. Klimatizace, byl další oříšek, který jsme řešili při našem odjezdu. Mít či nemít. Pro hrál jen jeden jediný faktor, v parném létě se člověk slušně vyspí. Proti, tak těch bylo mnohem více. Hlavně, nejsme a neplánujeme kempy a klimatizace potřebuje 220 W. Máme sice centrálu, která je vyrobí, ale to znamená večer jí vyndat, nahodit, vychladit a uklidit. Už vidím, jak v polospánku, balíme a uklízíme centrálu a venku zůstat nemůže. Vozit na střeše krám a ještě k tomu velmi drahá a poměrně těžký a využít ho párkrát do roka, tak to nám přišlo zbytečné. Zdenda vymyslel skvělou náhradu klimatizace, která je plně funkční, lehoučká, levná, a vyžaduje jen na chvíli nastartovat motor a během chvíle máme v ložnici zimu. Video o klimatizaci je v kartě Videa a bude také v kartě Naše auto.

Večer se půjdeme ještě projít starým městem a půjdeme se rozloučit se vším pěkným, co nás tady na našem putování potkalo.

Na to špatné jsme už skoro zapomněli a s ohledem na to, že jsme si za to mohli sami, tak jsme rádi zapomněli. Toho krásného, milého a skvělého bylo velmi mnoho. Člověk nemusí být islamista, ale pokud má otevřené oči a srdce, tak se mu tady musí líbit. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ