int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



5.12.2015 Alexandropouli

Jsme stále v Alexandropouli a ještě pár dní tady určitě budeme. Čekáme na balíček z Čech. Couráme se po městě a pozorujeme místní cvrkot a bzukot. Rozhodně nic nenasvědčuje tomu, že by Řecko mělo, nebo mohlo být před státním krachem.

Pc050018

Všude je spousta kaváren a restaurací a všude někdo sedí a buď obědvá, večeří nebo jen popíjí kávu nebo vínko.

Pc050022

Opravdu, nic neukazuje na problémy, o kterých se u nás píše v novinách. Nacpané obchody zbožím a hlavně lidi nakupují. Není to o prázdných obchodech a nedostatku potravin, nebo potraviny horší kvality.

Pc050020

Ani náhodou. Potraviny jsou sice dražší, ale řekla bych, že maso je stejně drahé jako u nás a velmi pěkně opracované, zelenina je pěkná, ale drahá. Teda, drahá je ve srovnání s Tureckem. Po nákupech v Turecku bude pro nás zelenina drahá v celé Evropě. Koukala jsem se na letáky Kauflandu a Lidlu u nás a zelenina je tady o trošku dražší. Ale, ono už je skoro jedno, jestli dáme za kilo paprik 45,- nebo 52,- Kč. Pekelně drahá jsou vejce a chleba a mléčné výrobky. Litr nejlevnějšího mléka za 1,15 EUR, brr. Tak, s drahotou jsme počítali a holt se s tím budeme muset nějak vypořádat. Už to nebude o taškách zeleniny a ovoce za pár liber.  

Pc050006

Parkujeme na okraji Thesalounik na velikém pohodlném parkovišti hned u moře. Parádní pláž s několika bary a restauracemi, dneska už zavřená, jedna velká lepší restaurace s krásným výhledem je stále v provozu. Toalety a několik možností čerpání vody. Jinak máme parkoviště snad pro stovku aut sami pro sebe. Hned vedle nás je kemp s možností připojení na elektřinu.

Pc050002

Přes den, když jdeme do města, z našeho stání přejíždíme a parkujeme ve městě na dalším velkém parkovišti, které můžeme jen doporučit. Pak je ještě jedno veliké placené parkoviště hned u vjezdu do přístavu.

Pc050010

Couráme se uličkami města a prohlížíme si výlohy a jen zíráme. Suprový výběr všeho, nač si vzpomeneme. Mimochodem, máme nového operátora na internet. Letos v únoru jsme měli Vodafone a nyní máme nově operátora Wind. Museli jsme si sice koupit sim kartu, ale i s tou to bylo výhodnější, přestože nám stará sim karta ze zimy od Vodafone ještě fungovala. Podrobnosti uvedu v kartě Internet na cestách.

Ještě doporučuji, při delším pobytu v Řecku, zařídit si slevovou kartu v Carrefouru. Je to jednoduchá operace. V každé prodejně na informacích se jen vypíše dotazník se základními údaji a hned dostaneme slevovou kartu a totožné miniaturní kartičky na klíče. Ty se mi líbí. Taková miminka od platební karty.  Nicméně, v Carrefouru je množství velkých slev právě na tuto kartu a je jen na uvážení co se vyplatí a co ne. Tradičně nejlevnější Lidl, který je zde v hojném počtu, ztrácí na půvabu co do výhodnosti nákupu.

Pc050032

Ve městě se v místním parku chystá vánoční šou pro děti i dospěláky.

Pc050043

Stánky, klužiště, skluzavkou dráha na nafukovací kola a spousta vláčků a kolotočů pro dětičky. Zatím jsme stále ve stádiu výstavby.

Pc050042

Zdenda tvrdí, že zítra by už to mohli spustit, ale já si myslím, že rozpracovanost je velká a silně pochybuji, že by to za noc všechno stihli připravit.

Pc050024

Neodoláme a dáváme si na hlavní třídě kávu se šlehačkou.

Pc050023

Deska je krásný den, ale už hodně studený. Večer opět přejíždíme na naše příjemné a klidné parkoviště. 

Pc050049

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ