int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



12.12.2015 Fanari

Pro dnešek máme v plánu zůstat ještě den v Fanari.

Pc120149

Zdenda potřebuje stahovat nějaké programy hlavně doma s CD a v místní restauraci mají slušně rychlý internet, tak využijeme příležitosti a možnosti sedět v teple a pracovat.

Pc120018

Nějak nám ta technika dává zabrat. Je znát, že jsme klasičtí uživatelé a tak instalace některých programů je oříšek.

Pc120022

Je krásný den a mohl by vyjít ještě nějaký čas na drona. Já jsem se vrhla na tu trochu prádla, co máme na vyprání.

Pc120016

Pěkně pofukuje, svítí sluníčko a tak by to mohlo dneska pěkně uschnout. Máme tady velkou společnost. Vybral si nás pejsek, nebo, my jsme si vybrali jeho tradiční místo, každopádně, máme společnost a hlídače.

Pc120007

Vždycky schovávám v lednici zbytky z vaření, kosti z kuřete, starý chleba, zbytek rýže nebo těstovin, zkrátka vše co by se normálně vyhodilo nebo nasypalo ptákům, a on se pokaždé najde nějaký potřebný psí nebo kočičí strávník.

Pc120031

Většinou jsou psi dost dobře krmený, ale čím je vesnice nebo městečko menší, tím je situace s krmením horší. Psů je hodně a stálých obyvatel málo. Tak vždycky vyberu toho nejpotřebnějšího a tomu se snažím dát vše, co mohu a i něco navíc. Večer přijeli nějací lidí s plnou taškou granulí a velkou porcí kostí a dalších dobrot právě pro toho našeho hlídače. No, měl se bohovsky a zbylo ještě na ostatní psy.

Pc120025

 Odpoledne jsem ještě upekla croissanty, máslové s nugetou. Ale už nejsou sluníčkové. Museli jsme, aspoň na chvíli, nastartovat centrálu, jinak bych baterky vybyla. Sluníčko už je v hodně šikmém úhlu a solárka už nedávají tolik proudu, kolik by bylo potřeba. Ale i tak je to v pohodě. Centrála trochu vypomůže a my máme dobrotu ke kávičce.

Pc120028

Odpoledne se nám podařila parádní věc. Mám zablokovaný počítač a to, totálně. Nelze se do něj dostat žádným způsobem. Bolení hlavy nám už dlouho způsoboval program One Drive. Používáme ho na fotogalerii jako úložiště, ale vždy ho měl Zdenda u sebe v počítači, ale jak jsme pracovali na jednom, přenesl program i ke mě a teď při od instalaci se zbláznily hesla či co, každopádně, mám počítač jako nový, přímo panensky čistý. Tovární nastavení. Bez aplikací a hlavně Offisů. Málem mi ukápla slzička zoufalství. Kdybychom byli doma, nebyl by to takový problém, ale tady se nemáme na koho obrátit o pomoc. Takže pokud nekoupíme novou licenci, tak jsem dost v háji. Zatím mohu psát jen ve WordPad, ale to je dost děsivá verze Wordu, na který jsem po léta zvyklá.

Pc120151

Takže, zase je co dělat. Hlavně se nám ztratila aplikace na připojení našeho internetu a prozatím veškeré snahy o obnovení připojení jsou liché. Nevíme si s tím moc rady a tak se snažíme napravit, co se dá. Sedíme u počítačů skoro do půlnoci a potíme se při stahování programů, které s námi občas i mluví a vezmou nás na milost a nainstalují se. Potřebovali bychom nějakého počítačového mága, který by se naboural do našich počítačů a nainstaloval nám chybějící programy. Takhle se s tím musíme probojovat sami. Ale zase to má výhodu, spoustu nových věcí se naučíme a do příští instalace, samozřejmě zapomeneme. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ