int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



21.12.2015 Athény - přístav Pireas

Teda jak nám se odtud nechce, to snad ani není pravda.

Pc210020

Hned po ránu hupky do vody. Rácháme se a stále odkládáme odjezd.

Pc210019

Nejdříve jsme měli jet hned po snídani, pak před obědem a vypadalo to, že tu i poobědváme. Nakonec jsme práskli do koní, u pomníku natankovali vodu a jedeme, jinak bychom tu zůstali ještě alespoň den.

Pc210027

Chceme už být na Krétě a takhle bychom se tam nedostali do jara. Hned vedle našeho stání s teplým pramenem je sjezd a nájezd na placenou dálnici.

Pc210033

My jedeme směrem jako na dálnici, ale hned u pokladen na dálnici, pod most a po boční silnicí jedeme směr Athény. Tuto silnici zase mohu jen doporučit.

Pc210047

Jistě, dálnice je rychlejší, a pokud člověk pospíchá tak asi příjemnější, ale v tom případě přijde o scenerie, které oku jen lahodí. Stoupáme do výšin a tam je to kouzlo. Jsme opravdu hodně vysoko a výhledy do dáli stojí za tu námahu.

Pc210054

Zapadlé vesničky v údolí a zase hurá nahoru. Tak si cestu užíváme, rychlý oběd a jsme v Athénách.

Pc210100

Prohlídku města si necháváme na jaro, až bude tepleji a pak to vezmeme jedním vrzem s Peloponéským poloostrovem, teď jen míříme do přístavu a hurá na Krétu. Projíždíme jen okrajem Athén a zatím teda, nic moc.

Pc210107

Úzké ulice, šedivé, nehezké. Domy takové omšelé. Jen ty pomeranče a mandarinky na stromech mě fascinují. Několikrát jsem neodolala a vzala pár mandarinek domů, ale nejde to jíst.

Pc210105

Asi na ulici mají nějaké plané odrůdy či co, zkrátka, k jídlu to není a není to ani do čaje místo citronu. To jsem taky zkoušela.

Pc210116

Náš přístav je opravdu č. E 3, ale směrovky fungují skvěle, takže stačí do navigace vložit přístav a pak už se jen řídit směrovkami. U písmene a čísla je napsáno, kam lodě odplouvají. Jen je potřeba jet v klidu, pomalu a hlídat si cedule se směrovkami Kréta.

Pc210122

To je v pohodě a jsem na molu. Takže, po všech možných informacích ověřených, nebo jen slyšených, po pátrání na internetu, po radách a poradách, tak tady jsou poslední ceny.

Pc210127

Tam a zpět, časově neomezeno, auto do 8 m, dvě osoby, sleva 13 Eur, celkem 430 Eur. Všechny tři společnosti, které na molu hned proti lodím, prodávají lístky, se vzácně shodují v ceně. Tak není možné nějak lavírovat s kým jet a kde koupit nejlevněji. Spíše jde o to, která loď se nám líbí a kde je ještě místo.

Pc210132

Jen je veliká škoda, že všechny odjíždějí až v 21 h tak z plavby nic moc neuvidíme. Vlastně vůbec nic. Najíždíme na loď bez problémů a jen nám ukazují, kam máme jet a kde zaparkovat a jak. Není potřeba umět řeč. On se s námi nikdo ani nebaví.

Pc210138

Jen ukazují a mávají rukama jako větrný mlýn. Tak v pohodě i pro neznalce jazyka ať řeckého, nebo anglického. Znalost není nutná ani při koupi lístku. Jen je potřeba vědět kam a kdy a zpět kam a kdy a to se vše dá napsat jen v číslech.

Pc210139

Tak jen žádné obavy. Jdeme nahoru do prostoru pro cestující, kde je sice veliká restaurace, ale všichni sedí, aniž by si něco museli dát. Loď má celkem 9 pater a z toho jen tři jsou pro cestující. Vezeme spoustu kamionů. Všimla jsem si, že několik desítek kamionů vtáhne do lodi přívěs, ten odpojí a odjede. Na Krétě si návěs další kamion vyzvedne.

Pc210143

Chytré a hlavně velmi ekonomické. Velmi nás překvapilo, že nemají na lodi internet. Mají, ale za peníze. 2 h / 3 Eur. Že se nestydí, takových peněz za lístek a pak se škrtí o trochu bajtíků.

Pc210145

Ještě nevíme, jestli zamknou vchod do prostoru pro auta.

Pc210150

Po odjezdu to půjdeme vyzkoušet, jinak nás čeká noc v křesle na palubě č. 8.

Pc210149

Dnešní trasa je 192 km

27-thermopiles-pireas-lod-kydon-smer-kreta-21-12-2015-ujeto-192-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ