int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



29.12.2015 Héraklion

Naštěstí, tam kde stojíme, na velikém parkovišti za Carrefourem je k dispozici volný internet z dětského centra a tak hned po ránu lovíme, kde je tady Praktikel. Obdoba našeho OBI. Dveře se neumoudřili a ani po ránu, za světla to Zdenda nevidí nijak růžově.

Jedeme do Praktikelu, jestli se mu podaří sehnat pružinky, pak ještě pilku na železo, kleště na plech a já nevím co vše. Musí vytvořit další montážní otvor, jak to nazývá a vyndat ze dveří všechny díly, co nám tam postupně zmizely ze zámku a podzámčí.

Montážní otvory máme už čtyři. Tři v boku a jeden z čela. Už jednou jsme měli problém se zámkem, ale ten byl jiného rázu. Tam zase praskla pružinka a páčka uvnitř se nevracela. Teď je závada mnohem závažnější. Hlavně, když se bouchne dveřmi, tak zámek zaskočí a dveře se zamknout, což nás dostává do klasické situace, když nám vítr zabouchne dveře, my budeme venku a klíče uvnitř.

zatím se jen nanáší nářadí 

Máme sice uschované rezervní klíče pro případ nouze, ale jsou hodně špatně dostupné a velmi pečlivě připevněné. Přední dveře bychom museli opět odblokovat, alespoň ty u spolujezdce, protože ty u řidiče, jak známo jsou velmi, velmi nebezpečné. To už máme za sebou a není to zrovna levná zkušenost.

Místo pochoďáku okolo hradeb s pokusem zvítězit nad Archeologickým muzeem se Zdenda moří se zámkem.

V průběhu dne máme další montážní otvor ve dveřích, č. 5, ale jinak to bohužel nejde.

Sestři peán

Alespoň u těch našich dveří ne. Šlo by to, sundat celý vnitřní plast dveří, pod kterým je schovaný zámek, ale po obvodu je hliníková lišta, která je perfektně nacvaknutá po celém obvodu plastu a pokud jí sundáme, tak se Zdenda obává, že v polních podmínkách, jaké máme, ji nejspíše znovu nenasadíme a plast už nebude držet vůbec. Omlouvám se, popisuji to čistě jako pozorovatel rodu ženského, podrobnější popis závady a odstranění bude na Zdendovi v jeho dlouho chystané kapitole RPC – DODO – dodělej doma, nebo nějak podobně se to bude jmenovat. Říká, že sbírá materiály, ale já mám dojem, že materiálu, co vše upravil, opravil a dodělal na našem fungl novém Flíčku by měl na knihu.

 toto je strůjce všech našich problémů, maličká rozlomená pružinka

A když už sedím a sepisuji naše strasti a slasti s fungováním, mohu rovnou shrnout, co vše už jsme dodělávali a opravovali a co máme nové.

Digestoř nad kuchyní – původní odsavač par vyměněn za mřížku s ventilátorem a spínačem. V koupelně prasklá vanička, kterou jsme nemohli poničit my. Praskla buď v prodejně, kdy do ní někdo hamtnul nebo špatnou montáží, to si myslíme spíše a při jízdě, kdy se auto celé kroutí, praskla v nějakém úchytu k podlaze.Dveře – mechanizmus zámku už jednou opravovaný. Praskla miniaturní sponka, kterou se podařilo díky vyvrtání montážního otvoru opravit.

Dveře – opět mechanizmus zámku, jiná pružinka, další montážní otvor – oprava probíhá.

Páková baterie v kuchyni – přelámaný jeden kontakt spínače. Sice se Zdenda pokusil to sletovat a chvíli byla baterie funkční, ale stejně se znova kabílek zlomil a tak jsem měla vyvedený spínač zvlášť, než nám přišel jiný spínač, který opět musel být upraven, vložen do baterie a zatím funguje. U originální baterie se tak nějak moc nepočítá s opravou spínače. Zkrátka, kup si baterii novou a neotravuj s nějakým spínačem. (máme sebou další rezervní spínač). Baterie v koupelně – příliš malé otvory v ramínku, pokud se pustí voda méně, stéká po baterii a teče okolo umyvadla.

Zabezpečení velkých šuplat před zničením, když je zapomenu zamknout a rozjedeme se.V obýváku namontovaná tyčka s háčky nad boční sedačkou na fleesky, příruční věšák.Montáž vysílačky Henry President. Odvod vody v motoru – nějaký odvod, tomu nerozumím, vyptám se.

Montáž tyče na sušení prádla v koupelně. Skvělý a funkční doplněk. V zimě si na tyč věšíme bundy, nepřekáží v obýváku a jinak na to věsím na ramínkách vyprané prádlo nebo kolotoč s ponožkami. Ve stropě je okénko se síťkou na odvětrání. Na kolíčky věším mokré ručníky. Vřele doporučuji. Do rána mám prádlo suché a nikde nepřekáží. Tyč lze velmi snadno sundat.

Montáž sušáku nad bufíkem. Těsně nad těleso nádrže na teplou vodu a Trumy Zdenda přimontoval červenou drátěnou polici z prodejního regálu, kterou upravil na požadovanou velikost daného prostoru. Skvěle sušíme mokré ručníky, utěrky a v zimě boty. Prostor je velký a tak se mi v jedné třetině hromadí prádlo na vyprání a dvě třetiny mám na sušení. Vřele doporučuji, osvědčilo se to.  

Výměna vzduchového filtru – vozíme taky další rezervní.

Teď zrovna zlobí startování – výměna naftového filtru zatím moc nepomohla. Přesně víme, kde jsme v Řecku natankovali špatnou naftu. 

Samozřejmostí je, tak jednou za měsíc utáhnout všechny šroubky v kování úložných prostorů. Už se nám dvakrát stalo, že jsme se nedostali do boční úložné skříňky ve výšce, uvolňuje se táhlíčko a pak skříňku nelze otevřít a protože jsou uvnitř rozdělené, nelze se do skříňky nijak dostat.

Skříně na kabáty Zdenda rozdělil praktickými policemi. V provozu máme dvě nepromokavé bundy, ty visí ve sprchovém koutě a dvě fleesky zase v obýváku. Na ples se nechystáme a do společnosti chodíme minimálně. Zdendův frak a moje dlouhé večerní jsme uskladnily do sklepa.

Velmi oceňuji skříně v kufru. Každý máme svou, přišroubované jsou k sobě zády, zakoupené v Bauhausu za necelý dva tisíce. Skříně jsou neocenitelné. Já tam mám samozřejmě důležitější věci. Pořád jsme zvažovali jaký policový systém zvolit. Jeden náš známí si nechal namontovat za drahé peníze policový systém, specielně do obytných aut, který nijak valně nefunguje, okukovali jsme, kde co, Zdenda plánoval nakonec policový systém vyrobit, ale nakonec objevil plastové skříně, lehké, s poměrně slušnou možnou zátěží polic. Skříně musel maličko upravit, chybělo nám pár centimetrů do výšky, tak je seříznul dole a nahoře a už se vešly.

Já mám ještě v kufru přivrtanou ve stropě další tyčku na sušení prádla, utěrek, mokrých hadrů na podlahu. Krásně se mi tam vejde kolotoč s vypranými ponožkami. Kolotoč doporučuji červený IKEA. Levný, fortelný a kolíčky na něm fungují skvěle. Žádná hrachovina. Perfektně se složí.

Zdenda ještě dodělával vývod plynu, ten je na jeho straně kufru, pro další bombu nebo případně, když se zblázníme a budeme tahat ještě plynový venkovní gril. Já mám venkovní sprchu na bajonet. V létě je super, že se můžeme osprchovat venku a nenosíme písek do auta.

Výborné jsou kapsy na boty na dveřích mé strany kufru. Zdenda má totožný, na nářadí. Ostatně toho vezeme sebou spoustu včetně elektrocentrály s výkonem 2 KW. Dokoupil si akorát kvalitní malou, lehkou a výkonnou aku vrtačku a kompletní sady všech možných vrtáků a hejblátek co se používají. Spoustu nářadí a náhradních filtrů, světýlek a všeho možného.

 Opravovali jsme ledkové osvětlení v pásku na stropě v obýváku, zlobilo a vím, že tam něco Zdenda pájel. Výměna všech světel za kvalitní úsporný. Úprava ložnice, změna směru matrací a roštů, nové upevnění, dokoupení nové matrace, kvalitnější, klasické na dvojlůžko.

*Zabezpečení předních dveří stahováky. Přední dveře se dají velmi rychle a snadno odblokovat. Jinak jsou permanentně natvrdo zajištěné a už nemám obavy, že zapomeneme zamknout centrál a někdo nám do auta vleze ze strany řidiče. Upozorňuji, je to velmi rychlé vniknutí s fatálními následky. 

Máme vymyšlené zajištění vchodových dveří jednoduchým mechanizmem ovládaným od plynových bomb při odchodu od auta. Jinak na noc používáme kurtičku chycenou za madlo a rám lavice. V noci spíme jako dudci.

Veškeré přetěsnění a znova zatmelení střechy a boků plus přetmelení různých částí a spojů auta ze vnitřku i z venku. Kuchyně, koupelna a toaleta.

Samozřejmostí je při každém větším úklidu veškerý nábytek napouštím leštěnkou na dřevo, odpad v kuchyni používám minimálně, nádobí myju v lavóru a špinavou vodu vylévám ven pro uchránění odpadních trubek. Nevýhoda  - ubývají mi lžičky a příbory. Zrovna tuhle jsem smutně koukala do hloubky kanálu na mojí oblíbenou lžičku.

 Toaletu používáme pouze na malou potřebu. Všechny problémová místa, kde hrozí odření, otlačení nebo v kuchyni u dvířek omatlání prsty máme opatřené korkovými samolepícími chrániči nebo kousky samolepící dřevěné tapety apd. Pravidelně čistíme veškeré nádrže jak na čistou, tak odpadní vodu.   

No a už mě víc teď zrovna nenapadá, ale to píšu jen, aby mě uběhl čas, čekaje na Zdendu, až si poradí s oříškem mechanizmu dveří. Mezitím máme další montážní otvor ve dveřích, vylovené maličké perko ve dvou částech, vyrobené na koleni nové perko podle toho rozlomeného, průzkum a hledání, kdeže to perko vlastně bylo a hlavně jak tam bylo, vsazování perka do mnoha variant a možností.  Zdenda je neuvěřitelně šikovný, a kdybychom měli jezdit s každým problémem do servisu, asi bychom se daleko nedostali. Zdenda tvrdí, že postupně, za pár let bude mít auto kompletně rozebrané na prvočinitele. Nemám jediný důvod mu nevěřit.

Když už je skoro vše spravené, několik montážních otvorů vyvrtaných, tak najedenou lup a celý plastový vnitřek je venku. On tam byl bídák jenom nasazený do záhybů a celé se to tvářilo jako pekelně pospojované hliníkovými pásky, které určitě nepůjdou namontovat zpět a nám bude celý vnitřní plast dveří vypadávat a všelijak rachtat. Myslela jsem, že Zdendu trefí šlak.

Taková námaha s montážními otvory, prsty pomalu vykloubené a najednou je zámek před námi v celé svojí kráse. Takže, vnitřní plast dveří lze vycvaknout a pohodlně se k zámkům dost a pokud to jde opravit je, nebo vyměnit.

Další nová zkušenost a krásný a slunečný den je v háji. Ale máme opravené dveře a jsme zase o trochu chytřejší. Věřím, že v servisu by se tvářili velmi vážně, moudře by pokyvovali hlavou a tvrdili, jak je oprava složitá, pracná a nanejvýš, nebo lépe řečeno vrcholně odborná a nakonec by celá ta sranda stála nemalé peníze. Klasika.  

  

Poslední pomazání 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ