int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



6.10.2015 Samsun

Pa060003

Mávnutím kouzelného proutku se naprosto šílená silnice D010 mění na perfektní, úplně novou dálnici.

Pa060005

Jen zíráme, kolik materiálu sem museli navozit, aby ze silničky, kam se nevejdou dvě velká auta vytvořili něco tak obrovského.

Pa060008

Dálnice od Sinopu je ještě nedodělaná, ale v provozu. Chybí ještě cedule a značky, ale mě to teda rozhodně nevadí. Několik, 1,5 km dlouhých tunelů a co je parádní, tak na několika místech je dálnice dvouúrovňová. Provoz minimální a o scenerie jsme taky nepřišli.

Pa060020

Fotka se Zdendou perfektně ukazuje jak široký je vlnolam a kolik obrovských kamenů sem museli navozit.

Pa060017

Dálnice nás zavedla až do Samsunu, kde parkujeme na noc. Podle GPS z parkovací karty doporučujeme pěkné stání. Veliký park u moře, hned vedle nás je kašna s několika kohouty a místní policie, která to tu hlídá celou noc. Hned vedle nás je Námořní muzeum a hned vedle, pokud by někdo měl zájem je kemp s přípojkami na elektřinu. Cenu nevíme, ale tady je spojení.

Pa060039

Město Samsun, tak to je perfektní ukázka, jak největší přístavní město na břehu Černého moře dokáže vzkvétat. Veliká výstavby obytných domů vytlačuje staré patrové domky a uzoučké ulice.

Pa060040

Vše je ve výstavbě nebo v rekonstrukci. Obří park se spoustou cvičišť a dětských hřišť, plno prolézaček, laviček a altánků. Spousta mužů starajících se o údržbu, takže všude je čisto a pořádek. Místní Zabiti – ekvivalent městských strážníků projíždějí parkem a hlídají pořádek a klid a to stále, i v noci jsou tady a všichni to respektují. 

Pa060044

Lanovka od pobřeží, která vede na sídliště s paneláky. Takže, pokud chcete jít k moři, není problém.

Pa060047

Za pár liber vás doveze luxusní lanovka. Ale abych byla spravedlivá. Stará zástavba je dost hrozná, ale má své kouzlo. Spousta dílniček a krámků, křivolaké chodníky a posedávající pánové u čaje.

Pa060025

Nová výstavba je krásná, obrovské balkony, chrom, sklo a vůbec, ale toto tam už není. Pod každým domem jsou sice prodejní prostory, ale už moderní a ne ty staré, pěkné a plné překvapení.

 Dnešní trasa je 162 km

14-sinop-samsun-6-10-2015-ujeto-162-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ