int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 18.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



8.10.2015 Ordu

Děsivý hukot nás velmi záhy probudil. Moře se docela slušně rozbouřilo a tak, jak mám moře ráda, tak rány do nábřeží, jsou veliké.

1-7

Jdeme se podívat a opravdu, moře je rozbouřené až hrůza. Zacouvali jsme ještě ke kašně a Zdenda načepoval plnou nádrž čerstvé vody a pojedeme dál. Tady rozhodně není nouze o vodu. Je na každém rohu a ještě se povětšinou dá ke kašně zajet hezky pěkně bokem a hadicí nabrat vodu rovnou do nádrže. Když je potřeba, tak se dá i pohodlně přeprat. Včera odpoledne, jsme chtěli koupit od prodavače pár rybiček, jako návnadu na pořádnou rybu a když pochopil, že rybky nechceme na jídlo, tak nám jich s úsměvem pytlík dal. Nutno říct, že jsme včera měli parádní mořské ryby k večeři, čerstvý to Zdendův úlovek. Každý jsme měli jiný druh a byly vynikající.

Obdrželi jsme vyjádření z Tureckého velvyslanectví ohledně žádosti o prodloužení pobytu. Bohužel se zamítá. Celou odpověď jsem překopírovala do Deníčku.

Dneska se také docela slušně ochladilo. Nějakých 13°C není nic moc a tak ujíždíme dál směr Trabzon a tam už opustíme pobřeží Černého moře, ale zatím jsme na tomto břehu a tak ještě pár slov k místům, kudy projíždíme.

1-30

Prvním větším městem je Ünye, staré pobřežní město, kde se našly zprávy o civilizaci z dob paleolitu – tedy, předhistorické éry.

1-16

Město v mladší době bývalo důležitým přístavem na křižovatce Hedvábné stezky a silnice na pobřeží. My si tady dáváme oběd a jdeme se kouknout na molo, které vybíhá daleko do moře.

Jedeme po původní Staré pobřežní cestě ikdyž hned kousek za Ünye je úplně nový nejdelší silniční tunel v Turecku 3,28 km a vede skrz pohoří nad Ünye. My se chceme podívat na mys Yason.

1-8

Malá kaple označuje místo, kde se modlili námořníci k Iásonovi a jeho Argonautům.

1-15

Je to parádní místo na odpočinek, pokud ovšem moře nebouří jako dneska.

1-13

Vlny, jakoby nevěděli kam se hrnout dříve, jestli doprava nebo doleva a tak přímo před námi se sráží. Je to parádní podívaná.

1-22

K večeru dojíždíme do Ordu a pokusíme se zase po pár dnech ulovit internet na stránky a taky abychom se podívali na novinky z domova.

1-10

Dnešní trasa je 165 km

15-samsun-ordu-8-10-2015-ujeto-165-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ