int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 22.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



27.10.2015 Gulnar

Pokračujeme dál po silnici č. 400 podél Středozemního moře.

Pa270004

Je krásný den a tak si ho užíváme. Silnice je pohodová, nová čtyřproudová, ale všude je ještě vidět stavební ruch a stroje.

Pa270014

Po pár kilometrech sjíždíme na původní starou silnici a jedeme úzkou silnicí, tak jak jsme plánovali. Do roka i ta zmizí a nahradí jí několik tunelů a nové úseky silnice. Fakt je, že zmizí idyla, ale zase to bude bezpečnější jízda.

Pa270015

Tady na té úzké potkat autobus není žádný med. Ale jak říkám, je krásný den a po velkém celonočním větru je moře a vzduch jakoby průzračné. Na pozdější oběd zastavujeme v maličkém městečku, spíše víkendovým resortu, kde je překrásná pláž a teploučké moře.

Pa270025

Nádherných 27°C je ideální na koupání. Zdenda stále vymýšlí jak zabezpečit přední dveře, aby se nám nestalo, že je zapomeneme zamknout a ze strany řidiče jsme ihned zranitelný.

Pa270030

Přední dveře vlastně skoro vůbec nevyužíváme, jen když Zdenda auto myje, nebo při tankování, protože ve dvířkách má aditivum do nafty. Pak je také možnost noční návštěvy, která dokáže vyrušit zámek a vlézt do auta předními dveřmi. Několik dnů diskuzí a vymýšlení a máme skvělé zabezpečení. Jednalo se hlavně o to, aby to fungovalo i v noci, nebylo složité na manipulaci a bylo dostatečně pevné, aby se při vylomení zámku nedali dveře otevřít. Ve dveřích nesmí vzniknout ani skulinka, kam by se dal zasunout pajcr nebo nějaké páčidlo. Zdenda vše vymyslel, nakoupil v jedné dílně vše potřebné a dneska celé odpoledne montuje zabezpečení předních dveří, které je přímo špičkové kvality. V jednoduchosti je síla, jen na to přijít. Fotodokumentace bude na RPC na cesty.

Dnešní trasa je 42 km

54-tascu-gulnar-27-10-2015-ujeto-42-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ