int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



Káraný - Chmelná - Nesvačily 15.8.2015

Jsme už v Čechách a připravujeme se na další cestu. Nastává nám nekonečné vyřizování a zařizování nezbytných a důležitých drobností, které musíme osobně vyřídit, dojednat a obstarat. Fotoaparát máme díky perfektnímu systému servisu v Olympusu už doma opravený a v naprostém pořádku. Za těch pár dnů musíme uzavřít nové cestovní pojištění, vyřídit dopředu úhradu povinné ručení a zelenou kartu. To je také drobný problém, protože až bude čas na úhradu povinného ručení, tak budeme daleko a i když mám sebou tiskárnu a skener tak zelená je zelená. Někde by to mohl být problém, mít jenom vytištěnou kopii, a důvod k obstrukcím ze strany ramena zákona. To hlavně při přejezdu Rumunskem. Tam jsou na to experti. Dále je to několik preventivních vyšetření a spousta návštěv rodiny a přátel. Hlavně blížící se veliká oslava kulatin našeho strýka, narozeniny dcery, narození dvojčátek v rodině a podobné příjemnosti. Máme už nová skla na sporák, která nepasovala a šroubky a gumičky byly jen na jednom skle ze tří a při gruntování jsme objevili prasklou vaničku ve sprchovém koutě. To aby toho nebylo málo. Už jsem se stihla několikrát naštvat, rozzuřit a rezignovat.  Zdenda bude dělat generální údržbu podvozku a vypucovat vše, co jde.  Vygruntovat komplet vše uvnitř a Flíčka i nás co nejlépe připravit na další putování.

Máme před sebou další velkou, tentokrát osmiměsíční cestu napříč Tureckem, kam se velmi těšíme. Pokračování bude v Řecku a asi tak měsíc na Krétě, plné nádherných památek, kterou bychom velmi rádi procestovali křížem krážem.

Plánujeme a uděláme vše pro to, abychom mohli odjet hned začátkem září. Potřebujeme vyrazit na cestu co nejdříve, musíme stihnout projet centrální Turecko do zimy a neuvízli jme někde ve vnitrozemí. Dokáže tam napadat spousta sněhu, a jak jsme se přesvědčili, v Turecku si ze sněhu nikdo vrásky nedělá. Jednoduše, však on jednou sleze.  

Určitě ještě dopracuji několik restů v kartě Unesco Polsko, dopíšu rozepsaný deníček, protože stále připisuji a dopisuji a nějak nejsem schopná poslední kapitolu ukončit, doplním ještě pár skvělých, jednoduchých a s láskou vařených receptů na cesty. Zdenda má už rozpracovanou kartu Rady porady na cestu a hlavně vše, co máme na Flíčku staře nebo nově instalované a jak nám to funguje nebo nefunguje a jeho zkušenosti coby velitele vozu a posádky. Takže, práce je dost a dost. 

Všem, všem, všem přejeme krásný zbytek prázdnin, léta, dovolených a šťastné návraty. 

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ