int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



10.2.2015 Keramoti

Opouštíme Xanthi a míříme na pobřeží do malebné rybářské vesnice Keramoti. Po pekelně větrné noci je dneska nádherný den.

I když fouká a je poměrně chladno, sluníčko svítí a slibuje oteplení. Teploty teď dle předpovědi rapidně klesly a při odjezdu vidíme zamrzlé louže okolo silnice. Brrr. Každopádně naše kamarádka Windyty / www.windyty.com /, ( Kubíčku, lepší meteorologickou mapu jsi nám ani nemohl poslat, je skvělá, děkuji!), slibuje oteplení a 15°C je paráda. To jsem už spokojená. Včera jsme natankovali plyn a zase ho byly skoro dvě plné bomby za 11 dnů. Což je pořád hodně. Alespoň toto je zde levnější, jen teď nemůžeme padnout na levnější benzín do centrály. Ale ještě není nouze, tak sledujeme po cestě ceny a vybíráme si. Stejně tak to řešíme s plynem. Jakmile zahlídneme příznivou cenu, tak tankujeme. Vyplatí se si počkat a koukat se po benzínkách a cenách. Rozdíly v cenách jsou velké.

Keramoti si trošku vylepšilo pohled na přímořské letovisko.

Upravená pobřežní promenáda nás příjemně překvapila. Mají tu i poštu a spoustu kavárniček a restaurací. Hodně jich je také již delší dobu opuštěných a nebo jen zazimovaných. Vše se odehrává okolo přístavu, kde funguje trajekt na protější ostrov Thásos.

Na přepravu tady i několik hodin čekají kamiony i osobní auta. Cena je 30 EUR pro auta 7,5 m, ceník je podle délky vozidla. Prošli jsme celé městečko a máme další místo, kde musí být v létě nádherně.

Velmi dlouhé, krásné pláže s bílým písečkem, spousta místa na parkování, kohouty s vodou na dotankování vody a veliký kemp pro karavany a obytné vozy.

Nyní je zavřený, ale přes plot vidíme kohouty a elektrické přípojky. Ceny bohužel nevíme, nebylo koho se zeptat. Nicméně i na divoko je zde mraky místa a tím, že je mnoho restaurací na okraji městečka zavřených, nemyslím si, že zde bude nějaký enormní nával. Každopádně velmi hezké a příjemné místo. Stojíme pár metrů od moře.

Zítra nás čeká Kavála. Další prastaré historické město. V průvodci slibují bazar, Archeologické muzeum, starou část města a podobné radůstky. Zdenda se jen obává, abychom mohli někde slušně zaparkovat a neměli to do města moc daleko. Parkoviště Lidlu je jistota, ale je 3,5 km od centra. Tak se holt trošku projdeme.   

 

Dnešní trasa je 85 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ