int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



23.2.2015 Nea Michaniona

Jedeme zase kousek k Thessaloniki a cestou projíždíme velikou chatovou, karavanovou a vilkovou osadou. Oproti našim chatovým osadám jsou zde jen širší silnice a větší nepořádek, ale jinak je to úplně totožný způsob a styl trávení volného času. Některé stavení jsou vyšperkované, jiné velmi staré a zanedbané, někteří mají perfektně zazimováno, někde je velký nepořádek. Jak kde.

Dneska je řecký svátek Čisté pondělí. Je to řecký svátek vztahující se k masopustu a toto pondělí ženy uklízí a děti pouští draky. Je pravdou, že několik rodin se na pláži snažilo pouštět draky, ale většinou to vypadalo tak, že tatínek držel klubko s provázkem a čekal na správný vítr, maminka pobíhala s drakem a dítě si znuděně hrabalo v písku díry….. Jediný, koho to bavilo, byla hlava rodiny a zbytek si oddechl, když nastal večer.

My jsme netušili, že nějaký takový svátek je a tak, když jsme přijížděli při pondělku do Nová…. a ulice vylidněné a všude zavřeno, tak jsme si říkali, že asi v Řecku usoudili, že jsou dva víkendové dny sakra málo, a tak si k tomu ještě přihodili pondělí. Celý den bylo velmi příjemných 14°C .

Večer se zase zkazilo počasí a drobně prší. Zítra ráno už definitivně odjíždíme do Thessaloniki.  

Dnešní trasa je 54 km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ