int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 19.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



7.9.2015 Bulharsko

Dneska ráno za námi dorazil takový větší bráška a to jsme si mysleli jak nejsme velký.

P9070002

Každopádně pojedeme společně do Istanbulu a cesta ve dvou skvěle ubíhá.

P9070017

Z Aradu jedeme kousek po dálnici A1 a pak už směrem k hranicím je obyčejná silnice, ale velmi slušná.Před námi jsou nádherné Karpaty a den je jako vymalovaný. Moc hezky se nám jede. Hela s Mirkem jsou skvělá dvojka, pohodáři.  Ve vsích prodávají u silnic hroznové víno, které je snad u každého domku, švestky a jablíčka. Zastavujeme akorát kvůli medu, ale je hodně drahý a smlouvání nefunguje.

P9070027

Městečko Carabeš je sice dost děsivé, ale kousek hlavní silnice mají plný vodotrysků a kytiček. Je úsměvné, protože, když po té samé hlavní silnici po pár metrech zahneme z náměstí tak pro výmoly jedeme snad desítkou.

Zajíždíme do vyhlášeného lázeňského městečka snad na konci světa. Baile Herculane. 

P9070070

Vápencové skály obklopují staré lázně, které pamatují jak předválečnou, zřejmě velkou slávu, tak poválečnou příšernou výstavbu a organizované léčebné zájezdy do naprosto nevkusných a nehezkých hotelů. Je to dost tristní pohled.

P9070080

Nádherné výstavní paláce z předválečné éry, secesní výstavba, je totálně zchátralá, mega léčebné hotely- ubytovny pro zasloužilé pracovníky jsou zavřené a vydrancované a vše zachraňují malé domy, které se rekonstruují a zvětšují. Je to taková slátanina uprostřed nádherné rokle. 

P9070085

A aby toho nebylo málo, tak uprostřed toho všeho teče potok, kam odtékají léčebné horké prameny se sirovodíkem a vše neskutečně smrdí nebo, zapáchá po zkažených vejcích. Zkrátka, jen pro otrlé, ale lidí tu bylo dost, tak to asi nějaké léčebné účinky mít bude, ale mě to teda moc nenadchlo. Zdenda byl statečný a okusil tu zázračnou vodu, ale nijak nadšeně se netvářil. 

P9070086

Pokračujeme na Orsova po E70 a nádhernou krajinou projíždíme levým krajem Karpat.

P9070093

Na noc parkujeme na velikém parkovišti, nebo spíše na rovném nábřeží kousek pod velkou vodní  nádrží Železná vrata, kde je také přechod do Srbska.

P9070105

Místo máme parádní a na přespání ideální. Kousek nad námi je hlavní silnice a my jsme tady moc pěkně schovaný.

Dnešní trasa je 270 km

11-arad-orsova-7-9-2015-ujeto-240-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ