int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



10.9.2015 konečně Turecko

Cestopis doplním, každopádně, konečně jsme natrefili na slušný internet, kousíček od hranic na benzínce BP Bul Petroleum  vesnice Okop. Velmi laciná nafta, nejlacinější z celého Bulharska, slušný plyn a možnost vody do nádrže a internet !!!!! 

Odjíždíme z Jambol opět briskně dopoledne. Není kam spěchat, kolegáčkové, Hela s Mirkem jsou stejný pohodáři jako my a tak se skvěle doplňujeme. Naštěstí mají dost času, dva měsíce. Zatím je v plánu, že se v Istanbulu odpojí a pojedou do Canakkale o přes Galipoli do Řecka a my budeme pokračovat dál, podél Černého moře. Tak uvidíme, jak to nakonec dopadne.

Vstup-do-turecka-1_2

Nicméně, hranice přejíždíme na novém přechodu pod Sofií a jen ho vřele doporučujeme. Jen se nezaleknout dlouhé fronty kamionů. Pro nás je jiný pruh a celní odbavení do Turecka je absolutně bez problémů.

Vstup-do-turecka-3

Série otázek, kolik vezeme alkoholu, jídla a cigaret nás nechává klidnými, na vše ke spokojenosti celníků odpovídáme záporně a už si to sypeme do Turecka.  Kousek za hranicí je nájezd na dálnici. Boční silnice do Edirne, kam míříme, je pohodová. Dálnici se už ze zásady vyhýbáme, není proč riskovat placení. Perfektní kvalita silnice první třídy. No, a hned za pár kilometrů je první zajímavé město Edirne.

K večeru, no, později odpoledne, dojíždíme a parkujeme 3 km od starého města, kam míříme na prohlídku. Mirek s Helou jedou na okružní cestu městem a tak s nimi jedeme kousek cesty do města. Hledáme nejlepší kurz na výměnu eur. V centru je spousta bank, ale už mají všechny zavřeno. Otevírací doba je do 17 hodin a směnárny mají zavřeno. Zjistili jsme, že kurz je velmi příjemný, 3,40 Tl za Eur. V zimě jsme měnili za 2,81 Tl za Eur, taky nafta je o něco levnější. 3.33 Tl v zimě a nyní 1.95 – 2.20 což při lepším kurzu je skvělé. Ještě nevíme, zda a jak podražilo jídlo, každopádně cestování se nám drobet zlevňuje. Tak sláva.

Couráme se městem a okukujeme novinky, ale vše je při starém a jsme za to rádi. Jdeme sami, protože Mirek s Helou mají drobné potíže s chůzí a zůstávají u auta.  Parkujeme u velké prodejny potravin Migros, ale co si pamatujeme, tak je to spíše typ dražší prodejny potravin.

Dnešní trasa je 110 km

1-yambol-erdine-10-9-2015-ujeto-110km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ