int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



16.9.2015 Izmit

Jak jsme řekli, tak jsme udělali a ještě štěstí, že jsme se rozhodli popojet k toaletám na parkovišti a natankovat hadicí vodu do nádrží.

P9160001

Bývali bychom odjeli s naší báječnou peřinkou vyhřívající se na kolech. Pokud to jen trošku jde, tak ráno vyhazujeme peřinu na kola a necháme je trochu prohřát sluníčkem a vyvětrat, no a občas na ní zapomenu. Tak to už se mi párkrát stalo, že odjíždíme a při poslední kontrole zásuvek a všeho možného, co by mohlo způsobit rotyku při jízdě, zjistím, že nemáme peřinku a že kdesi zůstala.

Tak jsme obě dvě auta skvěle natankovali čerstvou vodou až po hrdla nádrží a máme zase na pár dnů klid.

P9160004

Ještě jsme zajeli na vyhlídku, poslední pohled na Marmarské moře  a už ujíždíme do vnitrozemí.

P9160008  

Dnešní cíl je Izmit, kde si konečně chceme koupit internet. Máme jejich sim kartu, která by měla ještě fungovat. Trefili jsme se do prodejny, kde jsme kupovali internet od Vodafonu i vloni v prosinci.

P9160024

Tehdy nám tvrdili, že karta je živá rok od posledního dobytí, ale dneska se dozvídáme, že máme smůlu, protože Vodafone přešel na jiný systém a karta už je prostě mrtvá a nelze ji dál použít. Smiřujeme se s realitou všedního dne a kupujeme si novou sim kartu za 30 Tl a 2 GB na měsíc za 41 Tl. Opět se nám vyplatilo si vzít počítač sebou a v obchodě rovnou aktivovat tarif. Šiknul se i translátor protože v prodejně nikdo neuměl ani anglicky ani německy, takže komunikace proběhla díky překladači. Ale mladík, který nás měl na starost, se opravdu velmi snažil a bylo mu skutečně nesmírně líto, že si musíme koupit novou sim kartu. Není to sice moc, ale na to základní nám stačí. Stránky stejně dál budeme muset řešit různým připojením, kde to půjde.

V Izmitu parkujeme na tom samém parkovišti jako posledně.

P9160023

Velké nákupní centrum, obří parkoviště a jen pár kroků od mostu, který vede do města. 

P9160015Jen pro zajímavost pár pohledů na silnici, která vede Izmitem, což je malé, provinční, zapadlé, ničím nezajímavé město.

P9160019

Město, které má pouho pouhých nějakých 40 tisíc obyvatel. Dneska tady přespíme, jen zajíždíme kousek dál, směrem k moři a parkujeme na odlehlém prostranství hned na kraji moře.

P9170057

Dnešní trasa je 31 km

4-hereke-izmit-16-9-2015-ujeto-31-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ