int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 20.04.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



17.9.2015 Karasu

Dopoledne odjíždíme z Izmitu do Adapazari silnicí č. 100 hned vedle placené dálnice a jedeme směrem na Karasu, který je na pobřeží Černého moře a tam podle plánu začneme naši pouť po pobřeží Černého moře. V zimě jsme už velký úsek pobřeží projeli a teď pojedeme, kam nás to pustí.

P9170039

Zkrátka kam to půjde a bude jen záležet ne na Sýrii, ale na Kurdech, kteří mají, tady v Turecku, hodně velký problém, tak na těch Kurdech bude, kam budeme moci dojet, abychom nevlítli do nějakých nesmyslných problémů. Teď koukám, jak jsem to neskutečně krkolomně napsala, ale je to jednoduché. Turci ztratili trpělivost s Kurdy, kteří zase ztratili před lety trpělivost s Turky, protože je nebránili a nechávali Islámský stát po nich šlapat a vyloženě je vraždit no a Turkové byli stále tak nějak v pozadí a vše sledovali z dálky. Podle všeho to bylo na popud Ameriky, aby se Turecko drželo stranou až do doby, kdy Turkům došla trpělivost s kurdskou menšinou, která stále vyvolávala rozmíšky, až na ně udeřila a teď se to tak nějak na východě dost mele a je tam dost nebezpečno. Bohužel situace, co byla na jaře, není dnes, a velmi se změnila. Takto jsme to pochopili a vyčetli ze zpráv, ale může to být i drobet jinak, záleží na úhlu pohledu a zdroji informací. Koukám, že víc už se do toho zamotat nemůžu.

P9170002

 Jedeme krásnou krajinou, kde jak pozorujeme, není vidu ani slechu po nějakém suchu.

P9170005

Pohoří se zdvihá kousek od moře, a jakmile jím projedeme, už jsme na pobřeží.

P9170015

Po silnici č. 650 dojíždíme do Karasu, pobřežního mrňavého městečka kde je spousta překrásných nových domů pro letní hosty, nebo vyloženě letních bytů. Několik areálů s domy a řadovými vilkami dýchá luxusem. Není výjimkou, že mají svoje velké bazény a zahrady a načinčané předzahrádky u řadových, jednopatrových vilek. Zajíždíme takovou polňačkou, na z dálky pěkné místo na kraji městečka, ale je plné nepořádku a tak odjíždíme. Vůbec se nám tady nelíbí.  Karasu nám nabízí spoustu krámků a dlouhé pobřeží, kde se ještě místní koupají a opalují, ale je znát, že je po sezoně a tak je všude skoro prázdno a místo na parkování si vyloženě vybíráme.

P9170020

Moře je krásně teplé a pofukuje příjemný vítr. Ani nám moc nepřijde, že je 28°C, ale večery už jsou chladnější, což je skvělé. Tak není na co si stěžovat.

Dnešní trasa je 115 km

5-izmit-karasu-17-9-2015-ujeto-105-km

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ