int(1)

Zaujalo nás...

NAŠE AKT. POZICE

             do 30.09.2024

klikni na modrý odkaz níže pro plné funkce nutný účet u GOOGLE a přihlášení

smile

Tady jsme dnes 

 toto vidíme okolo nás



23.9.2015 Kapisu

Odjíždíme z Amasry a míříme do kopců po známé D010 Hwy směrem na Sinop.

První městečko, kam zajíždíme k pobřeží je Doganyurt . Rádi bychom nalezli nějaké hezké místo na koupání,dokud je hezké počasí. Podle předpovědi se má ještě pár dní udržet, ale pak by se mělo valem zhoršit. Doganyutrt se nám vůbec nelíbí. Není to tu špatné, ale na koupání nic moc. Jedeme dál a šplháme do kopců a zase padáme dolů.

Je to dost úchvatné a výhledy jsou ohromující. Ať už po levé straně moře, které se občas vyloupne z kopců nebo nádherná pahorkatina po pravé straně. Zdenda se při jízdě ještě stačí kochat, ale mě 10% stoupání a klesání nějak nedělá dobře. Na můj vkus dost prudké, a když občas uhýbáme plně naloženým, stavebním náklaďákům, které to mastí okolo nás, není mi dobře po těle. Silnice je v mnoha místech pekelně úzká a já osobně bych měla problém se na ní vejít sama, natož s autobusem v protisměru. Cestou je několik odtahovek pro auta a kamiony, což mě taky klidu nepřidalo, ještě, že se tu nikdo neživý kamenictvím. Nabídka náhrobních desek by mě asi dorazila. Ale když někdo hupne dolů, tak to asi už ani nemá cenu nějak řešit. Určitě jim tady živnost jen kvete, myslím odtahovky.

Několik uštvaných aut po cestě, krávy u příkopu, spousta psů a tupě stojící osel v prostředku silnice, která pamatuje mnohé. Tak to je adrenalinová legendární D010 Hwy .

Dojíždíme do Kapisu, parádního mrňavého městečka, kde je naprosto skvělé koupání a pláž,  sprchy volně k použití, toalety ( Zdenda říkal, že teda pánské jsou luxusní ), pár krámků na nákup a několik kavárniček.

Už z výšky jsme zahlédli pláž a musím uznat, že sem Zdenda zadal do navigace cíl dnešního dne a opět se strefil pomalu na metr a zvolil krásné místo. Stojíme na konci vesnice, hned u sprch.

Předpoklad je, že pokud se počasí udrží, zůstaneme několik dnů.  Není mnoho tak hezkých míst, respektive, ono jich bude více, ale my to tu neznáme a tak je hledání pěkného koupání, nebo stání na noc poněkud náročnější, když se ještě vezme v potaz, že skoro každá vesnice a město u moře bojuje s místem. Všechny jsou vyloženě zasunuté mezi kopce, které padají až do moře a jsou rády, že se tam vejde těch jejich pár domů a sem tam nějaká uzoučká ulice.

Bohužel, už několik dní jsme neměli kliku na volnou síť a tak dáváme do cestopisu minimum fotografií pro úsporu našeho kreditu. Jakmile se dostaneme k síti, tak vše napravíme.

Dnešní trasa je – bude dodána později, velitel vozu je na rybách.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | mapa stránek | diskuzní fórum | výměna odkazů

BANAN.CZ